• Menu
  • Menu

Dolomieten: Waterval Schiavaneis en marmotten spotten

Nadat we geen parkeerplaats hebben gevonden bij de kabelbaan Forcella del Sassolungo, rijden we verder naar Cascate Schiavaneis. We parkeren onze auto op de parkeerplaats Parcheggio Cascate Schiavaneis om vanaf daar richting de waterval te lopen.

Na een korte en eenvoudige wandeling komen we aan bij de voet van de waterval. Het is weer behoorlijk warm vandaag, dus Thijs zoekt verkoeling in één van de kleine meertjes. Na het bezoek aan de waterval lopen we verder naar Sentiero delle Marmotte, bekend om de vele marmotten die hier leven. De marmotten zaten waarschijnlijk lekker koel in hun hol, want we hebben er geen een gezien of gehoord.

Marmotten hebben altijd honger

We hebben veel borden gezien met informatie over waarom je marmotten niet moet voeren. Marmotten houden een extreem lange winterslaap die duurt van oktober tot april. Daarom hebben ze in de zomer veel voedsel nodig. Het is een natuurlijk instinct van marmotten om actief op zoek te gaan naar voedsel. Hoe aantrekkelijk het ook is voer geen marmotten! Als ze niet zelf hoeven te zoeken naar voedsel, slijten hun tanden niet voldoende. Hierdoor kunnen hun tanden te lang groeien en zichzelf verwonden.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *