• Menu
  • Menu

Een dagtrip naar Verona

Als we wat meer tijd hebben tijdens ons verblijf aan het Gardameer, gaan we graag naar de stad Verona. We parkeren onze auto altijd in één van de parkeergarages buiten de ZTL-zone en lopen vanaf daar naar het prachtige Piazza Brá en het historische amfitheater.

Deze parkeergarages raden wij aan:
– Parcheggio Interrato Cittadella: Via Andrea Paglieri 6
– Parcheggio Saba Arena: Via Marcantonio Bentegodi 8

Beide garages zijn gemakkelijk te bereiken en bieden voldoende parkeerplaatsen. Bovendien liggen ze buiten de ZTL-zone, waardoor u geen boete riskeert als u met de auto naar Verona gaat.

Piazza Brá en het amfitheater

Vanaf de parkeergarage loop je in slechts enkele minuten naar Piazza Bra, het grootste plein van Verona. Dit prachtige plein wordt omringd door schitterende gebouwen en een overvloed aan gezellige cafés en restaurants. Hier vind je ook het meest bekende bouwwerk van de stad en tevens het symbool van Verona: de Arena.

De Arena is één van de grootste en best bewaarde amfitheaters uit de Romeinse tijd en het op twee na oudste amfitheater van Italië. Dit bijna 2000 jaar oude bouwwerk is tijdens de zomermaanden het toneel voor verschillende opera’s. Het is werkelijk een adembenemend gezicht om de prachtige voorstellingen te aanschouwen in deze historische setting.

De P.C. van Verona

De Via Giuseppe Mazzini is dé winkelstraat van Verona. Deze straat verbindt Piazza Bra met Piazza delle Erbe en is gevuld met een breed scala aan winkels. Hier vind je bekende winkelketens zoals Nike, Foot Locker en Zara, maar ook luxere merken zoals Gucci, Dolce & Gabbana en Michael Kors hebben hier een vestiging. De straat is bovendien autovrij, waardoor je in alle rust kunt winkelen en genieten van de sfeer van deze prachtige stad.

Piazza delle Erbe Verona

Piazza delle Erbe is een schitterend plein dat tijdens de Romeinse tijd en de eeuwen daarna het economische en politieke centrum van Verona was. Vandaag de dag vind je er dagelijks een gezellige markt met diverse fruit-, broodjes- en souvenirkraampjes. Rondom de markt zijn er verschillende terrassen waar je kunt genieten van een hapje en drankje.

Tip! Caffè Barbarani of koop een heerlijke fruitbeker en panini en zoek een lekker plekje aan de rand van het plein.

Bezienswaardigheden langs Piazza delle Erbe:

  • Madonna Verona Fontein
  • Colonna del Mercato (zuil van de markt)
  • Torre del Gardello
  • Zuil van Sint Markus voor het Palazzo Maffei (de leeuw op de zuil is het symbool van de Venetiaanse Republiek, waar Verona ooit deel van uitmaakte)
  • Arco della Costola (Boog richting het Piazza dei Signori)

Piazza dei Signori en Torre dei Lamberti

Wanneer je onder de Arco delle Costola door loopt, kom je uit op het Piazza dei Signori. In het midden van het plein staat een prachtig drie meter hoog beeld van Dante.

Als je op zoek bent naar een openbaar toilet, dan kun je richting de oude markt (Cortile del Mercato Vecchio)/Piazza della Ragione lopen. Hier vind je een schoon toilet dat je kunt gebruiken.

Daarnaast is de ingang naar de hoogste toren van Verona, de Torre dei Lamberti, ook te vinden op dit plein. De toren is maar liefst 84 meter hoog en is één van de meest opvallende toeristische attracties van de stad. Als je de toren wilt bezoeken, houd er dan rekening mee dat er in de klokken 4 klokbellen zijn die ieder half uur luiden. Gelukkig kun je een groot deel van de klim naar boven per lift afleggen.

Huis van Julia

Verona is natuurlijk beroemd vanwege het liefdesverhaal van Shakespeare over Romeo en Julia. Vanaf het Piazza dei Signori loop je in slechts enkele minuten naar het huis van Julia (Casa di Giulietta). Op de muren van de toegangspoort naar de binnenplaats van het huis hangen liefdesverklaringen uit de hele wereld.

In de binnenplaats van Casa di Giulietta vind je het borstbeeld van Julia, dat in 1972 werd gemaakt. Volgens de legende zou het wrijven over de rechterborst van Julia tot geluk in de liefde leiden. Het beeld kan worden bekeken zonder een entreekaartje voor het museum te kopen

Naast het huis van Julia vind je ook het huis van Romeo in Verona. Het huis van Romeo kan echter worden overgeslagen, tenzij je toevallig in de buurt bent van het Arche Scaligere, omdat het huis zich in een straat daarachter bevindt. Het huis is bewoond, dus je mag er als toerist niet naar binnen en er staat alleen een bruin informatiebord dat dit huis wordt beschouwd als het huis van Romeo.

Arche Scaligere

De Scaligeri-tombe is een indrukwekkende gotische begraafplaats van de machtige Della Scala-familie, die in de 13e en 14e eeuw over Verona heerste. Het is omgeven door een prachtig smeedijzeren hek met het symbolische motief van een trap, dat verwijst naar de familie. De graven zijn gelegen in een prachtige binnenplaats buiten de kerk van Santa Maria Antica.

Castelvecchio en Ponte Scaligero

Na ons bezoek aan het huis van Julia wandelen we langs de Adige-rivier richting Castelvecchio. Dit vierkante kasteel werd gebouwd in 1354 met dieprode bakstenen en bestaat uit vier hoofdgebouwen, zeven torens, een verdedigingsmuur en kantelen. Binnenin het kasteel bevindt zich een museum met kunstwerken van Venetiaanse kunstenaars.

De bijbehorende Ponte Scaligero is een middeleeuwse brug die, net als het kasteel, is gebouwd met dieprode bakstenen. In de loop der eeuwen is de brug vaak ingestort, gerestaureerd en opnieuw opgebouwd. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op Castelvecchio en Verona.

Redoro olijfolie en balsamico

Tijdens onze vakantie aan het Gardameer hebben we genoten van een heerlijke balsamico bij Cilento Ristorante Pizzeria, één van onze favoriete restaurants. Op slechts 20 minuten rijden van Verona ligt de fabriekswinkel van Redoro, een ambachtelijk familiebedrijf dat al sinds 1895 extra vierge olijfolie produceert. Ondanks hun internationale succes blijven de waarden van het bedrijf onveranderd: kwaliteit, echtheid en liefde in elk klein gebaar. Redoro oogst de olijven nog steeds met de hand en dat proef je terug in hun producten. Wil je ook genieten van deze heerlijke olijfolie en balsamico? Bezoek dan het adres Via Guglielmo Marconi 30 in Grezzana. Website

Deze heerlijke olijfolie en balsamico zijn verkrijgbaar bij IPER MARTINELLI, gelegen aan Via Tacconi in Alpi VR, Italië. Deze winkel bevindt zich in de buurt van het prachtige Gardameer en biedt een breed scala aan hoogwaardige producten, waaronder deze smaakvolle olijfolie en balsamico. 

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *