• Menu
  • Menu

Wandelroute langs de highlights van Milaan

In 2017 bezochten wij Milaan als dagtrip vanuit het Gardameer. Vanaf de zuidkant van het Gardameer rij je in 1,5 uur naar Milaan. Milaan is de tweede stad van Italië en de hoofdstad van de regio Lombardije.

Wij parkeerden de auto in ChinaTown net buiten de ZTL-zone. Vanaf hier loop je in een half uur naar de kathedraal van Milaan en pak je gelijk een paar andere bezienswaardigheden mee.

Duomo Santa Maria Nascente

Wie aan Milaan denkt, denkt vrijwel meteen aan de kathedraal van Milaan. De bouw van de kathedraal startte in 1386 en werd pas in 1950 voltooid. De lange bouwduur heeft ervoor gezorgd dat de kathedraal nu een prachtige mix heeft van verschillende bouwstijlen. De kathedraal is 150 meter lang, 90 meter breed en 108 meter hoog en daarmee één van de grootste en oudste rooms-katholieke kerken ter wereld. Door de lange wachtrij hebben wij niet de binnenkant en het dak van de kathedraal bezocht. Wij raden je dan ook aan om een online, skip the line tickets, te kopen.

Wist je dat de kathedraal meer dan 2300 beelden telt. Al lopend over het dak kun de beelden van dichtbij bewonderen en genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Galleria Vittorio Emanuele

Galleria Vittorio Emanuele is een chique winkelcentrum meteen naast de kathedraal van Milaan. Je vindt hier (extreem) dure cafés, restaurants en designershops. Wij zagen op een menukaart een pizza margarita voor € 30,-!!!

In 1865 begon Giuseppe Mengoni, nadat hij een ontwerpwedstrijd had gewonnen, met de bouw van de winkelgalerij. Echter heeft hij de voltooiing van de bouw niet meegemaakt. Hij viel op 30 december 1877 te pletter tijdens een inspectieronde.

Onder de koepel zijn een verschillende mozaïeken te zien. De meest bekende is de stier van Turijn. Drie rondjes draaien op de ballen van de stier schijnt geluk te brengen. Tijdens ons bezoek aan Milaan zijn de ballen van de stier net voorzien van nieuwe mozaïeksteentjes.

Castello Sforzesco

In 1369 werd door de Visconti’s, Castello Sforzesco, gebouwd als Castello di Porta Giovia en later in opdracht van de Sforza’s verbouwd tot een renaissancepaleis. Behalve als paleis heeft Castello Sforzesco ook gefungeerd als militaire vesting. Tegenwoordig biedt het kasteel onderdak aan verschillende musea en kunstcollecties. Je vindt hier bijvoorbeeld werk van Michelangelo en Leonardo da Vinci. De toegang tot het kasteel en de tuinen is gratis.


Stadspark achter Castello Sforzesco

Parco Sempione is een bijna 400.000 m2 groot stadspark. Het is gelegen tussen Castello Sforzesco en Arco della Pace en is perfect om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.


Arco della Pace, de vredesboog

De triomfboog is een deel van Porta Sempione, één van de vijf oude stadspoorten van Milaan. De boog is ontworpen door de Milanese architect Luigi Gagnola, ter herinnering aan de overwinning van Napoleon. De bouw begon in 1807 maar werd tijdelijk stilgelegd vanwege de val van het Koninkrijk Italië. Pas in 1826 werd de bouw hervat en in 1838 was Arco della Pace gereed.

Nog een keer naar Milaan

Wij hopen Milaan nogmaals te kunnen bezoeken want Milaan heeft zoveel meer te bieden! Tips? Laat ze achter in een reactie.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *