• Menu
  • Menu

Montepulciano – filmlocatie van Twilight – New Moon

Montepulciano is één van de meest bekende en hoogstgelegen plaatsen in Toscane. Wanneer wij in september van 2022, na 13 jaar, weer in Toscane zijn mag een bezoek aan Montepulciano dan ook niet ontbreken. We parkeren onze auto op P6 en lopen vanaf daar naar het centrum van de stad.

Twilight Saga – New Moon

Een van de redenen waarom we Montepulciano willen bezoeken, is vanwege de boekenreeks en de film “New Moon” uit 2009, het tweede deel van de populaire Twilight Saga-filmreeks. Hoewel de Italiaanse scènes van de film zijn opgenomen in een fictieve versie van de stad Volterra, is deze ene scène opgenomen in Montepulciano. Als 16-jarige vond ik de filmreeks fantastisch, net als alle andere pubers.

"Hier is Volterra!", zegt Alice Cullen aan boord van de (gestolen) gele Porsche, zodra ze het Toscaanse dorp ziet.

Piazza Grande

Op Piazza Grande, het grote plein van Montepulciano, staat een 7 meter hoge fontein, of toch niet? In het boek wordt namelijk een 7 meter hoge fontein beschreven, deze is voor de film ter plekke gebrouwd van hout en papier-maché. Deze staat er in het echt dus niet! Al staat er aan de zijkant van het plein een prachtige fontein met 2 leeuwen.

Wil jij een Twilight tour boeken? Klik hier!

Bezoek de toren van Palazzo Comunale

Het stadhuis is in de 13de eeuw in gotische-stijl gebouwd en werd in de 15de eeuw gerenoveerd door de beroemde architect Michelozzo di Bartolomeo. Hij heeft oa het Palazzo Medici-Riccardi, het paleis van de familie Medici in Florence, ontworpen.

In de hal van het Palazzo Comunale kun je met de trap of de lift naar de 2e verdieping gaan. Op de 2e verdieping loop je tussen de werkplekken en het gemeentearchief door naar het trappenstel van de klokkentoren. Vanaf hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en Val d’Orcia!

Entreeprijs klokkentoren: € 5,-
Entreeprijs terras: € 2,50
Website

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *