• Menu
  • Menu

Een bezoek aan de Ourika Vallei, de watervallen van Setti Fatma en een kamelentocht

Naast een dagtrip naar Essouira hebben we vanuit Marrakech met Zouhir van Viaggiare con Zouhir ook een dagtrip naar de Ourika Vallei gemaakt. We leerden muntthee maken bij een berberfamilie, reden op kamelen en klommen met behulp van een gids naar de watervallen van Setti Fatma.

Ourika vallei

De Ourika vallei is een schilderachtige vallei gelegen in het Atlasgebergte in Marokko. Het is ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Marrakech en staat bekend om zijn prachtige landschap, met groene valleien, watervallen en indrukwekkende bergen. De vallei is genoemd naar de Ourika-rivier die erdoorheen stroomt.

Op visite bij een Berber-familie

Na ongeveer een uur rijden maken we een tussenstop in een klein dorpje, waar we een kijkje kunnen nemen bij een Berberfamilie. De Berbers zijn de oorspronkelijke bewoners van Marokko en leven vaak samen met andere families in één huis, waar ze ook een stuk grond delen.

We maken kennis met de gastvrouw van het huis, die ons rondleidt door het huis en we mogen zelfs een kijkje nemen in de broodoven. Daarnaast krijgen we de kans om verschillende soorten honing, boter en olie te proeven en leren we hoe we echte mierzoete Marokkaanse muntthee moeten maken.

Kamelen-tocht

Voor we verder rijden richting de watervallen maken we een tussenstop voor een half uur durende kamelen-toch door de vallei.

De watervallen van Setti Fatma

Daarna rijden we door naar het dorpje Setti Fatma aan het einde van de vallei waar we genieten van een heerlijke lunch langs het water.

Na de lunch brengt Zouhir ons naar de ingang van de waterval, waar gids Jamal op ons staat te wachten. De wandeling begon vrij eenvoudig, langs smalle paden met winkeltjes vol souvenirs en cafeetjes met kleine terrasjes waar drankjes gekoeld worden in de rivier (Berber koelkasten). Daarna veranderde het terrein en moesten we goed opletten waar we liepen. Met de hulp van een gids klommen we als aapjes omhoog via verschillende rotsen, stenen en touwladders.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *