• Menu
  • Menu

Alpaca’s voeren op Texel

Tijdens de voorjaarsvakantie hebben wij op 24 februari 2022 een fantastische ervaring gehad bij de Texelse Alpaca’s. We hadden namelijk een alpaca date!

Voordat we met de alpaca’s op pad gingen, kregen we een interessante introductie van Hanneke over deze prachtige dieren. Ze vertelde ons waar de alpaca’s vandaan komen, wat ze graag eten en hoe de bevruchting en zwangerschap verlopen. Op de boerderij wonen op dit moment 16 alpaca’s en morgen zouden er nog 2 bij komen.

Na deze boeiende informatie was het tijd om de alpaca’s te ontmoeten. We waren zo blij om te zien hoe vriendelijk en zachtaardig deze dieren zijn. We mochten ze voeren en knuffelen, en de alpaca’s genoten zichtbaar van onze aanwezigheid.

Tijdens een alpacadate krijg je een bak met geweekte suikerbietenbrokken mee om de alpaca’s te voeren. Je kunt ervoor kiezen om ze uit de hand te voeren of vanuit de bak. Alpaca’s zijn van nature nieuwsgierige dieren en zullen snel naar je toe komen. Een alpacadate duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten.

Tarieven 2022
Volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar: € 7,50 p.p.

Wandelen met Alpaca’s

Naast het aanbieden van een date, bieden ze ook een unieke wandeling met alpaca’s aan. Tijdens deze wandeling van 1,5 á 2 uur, loop je door de prachtige landerijen van de boerderij en door het schitterende duingebied. Vanaf april 2022 is deze wandeling weer beschikbaar. Let op, de wandeling is helaas niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

Tarieven 2022:
Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar: € 22,50 p.p.

Tips:
Draag dichte schoenen die vies mogen worden.
Loop niet achter een alpaca langs, deze kunnen net als paarden schoppen.
Bij slecht weer kan de alpaca date in de stal plaatsvinden. De wandeling kan bij slecht weer niet doorgaan.

Contactgegevens

Boerderij Minicamping Nieuw Duinoord
Postweg 163 
1795 JM De Cocksdorp
06-20208084
info@nieuwduinoord.nl
website

De boerderijwinkel is op zaterdag van 11:00-16:00 geopend

Meer lezen over Texel? Klik hier!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *