• Menu
  • Menu

Via de Malta Hochalmstraße naar de Kölnbreinsperre stuwdam 

Tijdens een vakantie in de bergen genieten wij er enorm van om te touren en een prachtige bergpas te rijden. Zo ook tijdens onze vakantie in juni 2022, toen wij voor het eerst verbleven in de deelstaat Karinthië en verbleven in het Gästehaus Pernull. Wij besloten om de Malta Hochalmstraße te rijden en kwamen uit bij de indrukwekkende Kölnbreinsperre stuwdam.

Malta Hochalmstraße

De Malta Hochalmstraße is een schitterende bergpas van 14,4 km lang, met maar liefst 6 tunnels en 9 haarspeldbochten. Langs deze route vind je diverse indrukwekkende watervallen en adembenemende uitzichtpunten die je niet mag missen. De weg biedt een werkelijk prachtig uitzicht op de omgeving.

Langs de route zijn er verschillende verkeerslichten geplaatst om het verkeer te regelen bij toegang tot de tunnels en over smalle wegen. Bij deze verkeerslichten wordt er ook aangegeven hoe lang je ongeveer moet wachten voordat je verder kunt rijden. Let wel op, dit is slechts een indicatie! Tijdens onze terugrit gaf het bord aan dat we nog 20 minuten moesten wachten. Om deze reden hebben we besloten om de auto te verlaten en een wandeling te maken naar een nabijgelegen uitkijkpunt. Vanaf hier hadden we zicht op het verkeerslicht en tot onze verbazing sprong het van 20 minuten naar slechts 30 seconden!

Maralmbachfall

Langs de weg kom je de Maralmbachwaterval tegen, die zeker de moeite waard is om even te stoppen en te bewonderen. Binnen enkele minuten wandel je naar de voet van deze schitterende waterval.

Kölnbreinsperre stuwdam, de hoogste stuwdam van Oostenrijk

Aan het einde van de Malta Hochalmstraße, op een hoogte van 1.933 meter, bevindt zich de Kölnbreinsperre stuwdam, de hoogste stuwdam van Oostenrijk. Deze indrukwekkende constructie is maar liefst 200 meter hoog en 626 meter breed, en als je er nog nooit bent geweest, is het moeilijk voor te stellen hoe groot het is.

De Kölnbreinsperre stuwdam kan tijdens piekmomenten maar liefst 200 miljoen m3 water tegenhouden, wat gelijk staat aan 1,4 miljard badkuipen! Het water uit het stuwmeer wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken.

Malta Airwalk

Als je geen last hebt van hoogtevrees, dan is een bezoek aan de Malta Airwalk zeker de moeite waard. De Malta Airwalk is een glazen platform dat zich bevindt op een hoogte van 200 meter bij de stuwdam. Vanaf dit platform heb je een adembenemend uitzicht over het landschap van de Hohe Tauern.

Berghotel Malta an der Kölnbreinsperre

Als je op zoek bent naar betaalbaar eten met een prachtig uitzicht, dan is het Berghotel bij de parkeerplaatsen echt een aanrader. Wij hebben hier voor een zeer redelijke prijs heerlijke schnitzels gegeten en genoten van het adembenemende uitzicht.

Bij de parkeerplaats is tevens een fotopoint aanwezig. De kwaliteit van de foto’s is niet top, maar het is zeker leuk om te doen.

Overige informatie

Openingstijden: begin mei t/m einde oktober, dagelijks van 7 – 18 uur
Kosten: € 20 voor een personenauto, gratis met de Kärnten Card.
Website

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *