• Menu
  • Menu

Boomkroonpad Ziegelwies in Füssen

Op 5 september 2021 hebben wij een bezoek gebracht aan het Baumkronenweg Ziegelwies in Füssen. We hebben onze auto geparkeerd net over de grens in Oostenrijk en zijn in 5 minuten naar de ingang van het boomtoppenpad gelopen.

Het boomtoppenpad maakt deel uit van het Forest Experience Center Ziegelwies, een centrum voor bosbeleving. Het Forest Experience Center Ziegelwies bestaat uit drie wandelroutes, namelijk het boomtoppenpad, het Auwaldpfad en het Bergwaldpfad

Baumkronenweg

Het boomtoppenpad heeft een lengte van 480 meter en is rolstoel- en buggytoegankelijk. Hierdoor is het pad perfect voor gezinnen met (jonge) kinderen. Het pad bestaat uit drie hangbruggen en bevindt zich op een hoogte van 21 meter boven de boomtoppen. Vanaf de hangbrug heb je een schitterend uitzicht op het wilde rivierenlandschap van de Lech en de omliggende bergen. Tijdens de wandeling steek je de grens tussen Duitsland en Oostenrijk over.

Na het boomtoppenpad hebben wij het Auwaldpfad gelopen. Dit bospad is 1,5 kilometer lang en biedt verschillende waterspel- en avontuurelementen onder het boomtoppenpad.

Aanvullende informatie

Prijs 2024
Volwassenen en kinderen va 16 jaar: € 5,-
Parkeerplaats: Forest Adventure Center P2 (gratis)
Rolstoel en buggy toegankelijk
Bij hevige regen, storm, sneeuw of onweer kan het boomtoppad om veiligheidsredenen afgesloten.

Website

Tip!

Het Baumkronenweg Ziegelwies is op een paar kilometer afstand van Kasteel Neuschwanstein!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *