• Menu
  • Menu

Loopbrug Highline179 in Reute – leuke tussenstop naar Italië

Als je via de Fernpas rijdt, heb je waarschijnlijk al eens deze imposante loopbrug gezien. Deze Tibetaanse hangbrug is maar liefst 406 meter lang en hangt op een hoogte van 114 meter boven de Fernpas. De brug verbindt de kasteelruïne Ehrenberg met Fort Claudia en biedt een spectaculair uitzicht op de omgeving.

Sinds 2019 zijn er twee manieren om de hangbrug te bezoeken. De eerste optie is om vanaf de parkeerplaats door het bos te wandelen, wat ongeveer 30 minuten duurt voordat je bij de hangbrug aankomt. De tweede optie is om de Ehrenbergliner kabelspoor te nemen, die je rechtstreeks naar de hangbrug brengt. Beide opties bieden een unieke ervaring en prachtige uitzichten op de omgeving. Of je nu kiest voor een ontspannen wandeling door het bos of een rit met de kabelspoor, de hangbrug is zeker een bezoek waard.

Uitkijkpunt Fort Claudia

Aan de andere kant van de hangbrug bevindt zich Fort Claudia. Dit fort werd gebouwd in de 17de eeuw tijdens de Oostenrijkse Successieoorlog en diende als verdedigingswerk voor de regio. Het fort is vernoemd naar Claudia de’ Medici, de aartshertogin van Tirol. Het fort bestaat uit een imposante vestingmuur met bastions en torens en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende bergen. 

Wanneer je de hangbrug verlaat en naar links loopt, kom je bij een prachtig uitkijkpunt. Na het genieten van het uitzicht, kun je eenvoudig weer door de poortjes met je highline ticket om terug te lopen over de hangbrug naar Kasteelruïne Ehrenberg.

Kasteelruïne Ehrenberg

Kasteelruïne Ehrenberg dateert uit de 13e eeuw en is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio. Door de eeuwen heen heeft het kasteel verschillende functies gehad. Het kasteel is te bezoeken, houdt wel rekenschap met renovatiewerkzaamheden.

Ehrenbergliner

Op 12 april 2019 werd de bouw van de kabelspoorweg Ehrenberg voltooid. Deze verbinding biedt een snelle en gemakkelijke manier om van het bezoekerscentrum naar de kasteelruïne te komen, met slechts een reistijd van 3 minuten.

**NIEUW** Top Liner

Op 3 maart 2023 werd een nieuwe kabelspoorweg geopend die Highline179 verbindt met de panoramaberg Schlosskopf. Met de Top Liner bereik je in slechts enkele minuten fort Schlosskopf . De Top Liner overwint een hoogteverschil van bijna 190 meter en kan tegelijkertijd tot 50 personen vervoeren. Vanaf Schlosskopf heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

Fort Schlosskopf

In mei 2024 maken we voor het eerst een reis met de Top Liner naar Fort Schlosskopf. Dit fort werd oorspronkelijk gebouwd in de 16e eeuw als verdedigingsstructuur om de regio te beschermen tegen invallende troepen. Tijdens ons bezoek verkennen we de wallen, torens en ondergrondse gangen van het fort en genieten van het panoramische uitzicht op de omliggende bergen en valleien.

**NIEUW** DragonFly Zipline

Vanaf eind 2022 is het mogelijk om vanaf tussenstation Ehrenberg met een zippline in 50 seconden naar de parkeerplaats te vliegen.

De minimale lengte om deel te nemen aan deze activiteit is 120 cm. Het minimaal startgewicht is 30 kg, inclusief kleding. Het maximaal startgewicht is 125 kg, inclusief kleding. De minimumleeftijd om deel te nemen is 8 jaar. Personen onder de 10 jaar moeten vergezeld zijn van een volwassene. Website DragonFly Zipline

Aanvullende informatie

Entreeprijs Highline179
Volwassenen: € 10,-
Kinderen 4 – 14 jaar: € 6,-
Familieticket: 2 volwassenen + kinderen: € 30,-

Ticket Ehrenberg Liner
4 jaar en ouder: € 9,-
Familieticket: 2 volwassenen + 2 kinderen: € 28,-

Ticket Topliner
4 jaar en ouder: € 7,-
Familieticket: 2 volwassenen + 2 kinderen: € 20,-

Bij de kaartautomaten zijn alleen de tickets voor volwassenen verkrijgbaar.

Parkeren: € 5,- per dag

Website Highline179
Webstie Ehrenberg Liner

De hangbrug en de Ehrenbergliner zijn rolstoeltoegankelijk. 
Op de brug mag je geen kinderwagens, -rugdragers en grote rugzakken meenemen. 

Op zoek naar een verblijf in de buurt van Reutte?

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *