• Menu
  • Menu

Hahntennjoch met de auto

Voordat we de volgende dag de Stelviopas nemen, besluiten we om vanaf de Ammerwald Alm niet via de Fernpas naar Pfunds te rijden, maar in plaats daarvan de schilderachtige route over de Hahntennjoch-pas te nemen.

De Hahntennjoch is een bergpas in de Oostenrijkse Alpen, gelegen in de deelstaat Tirol. Het verbindt de dorpen Imst in het Inndal met Elmen in het Lechtal. De pas is ongeveer 29 kilometer lang en staat bekend om zijn adembenemende landschappen en schitterende uitzichten. De Hahntennjoch heeft een maximale hoogte van 1.894 meter en biedt een leuke route voor automobilisten, motorrijders en fietsers. De Hahntennjoch is smal en bochtig, met talloze haarspeldbochten en steile hellingen tot wel 18,9%.

Onderweg kom je verschillende uitkijkpunten tegen waar je kunt stoppen en genieten van het uitzicht over de omliggende bergen en valleien. Het landschap is indrukwekkend, met groene weiden, imposante bergtoppen en bergmeren.

Er zijn niet veel parkeerplaatsen op de Hahntennjoch in vergelijking met andere bergpassen. OP het hoogste punt van de route is een grote parkeerplaats naast een Almhut, waar bezoekers ook kunnen genieten van een hapje en drankje.

Aanvullende informatie

De Hahntennjoch-pas is meestal geopend vanaf mei tot oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden. In de wintermaanden is de pas gesloten.

Het is altijd raadzaam om de actuele weersomstandigheden en wegcondities te controleren voordat je de pas gaat berijden.

Website toeristenbureau Imst

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *