• Menu
  • Menu

Buffelmozzarellaboerderij Tenuta Vannulo

De regio Campanië staat bekend om zijn overheerlijke buffelmozzarella. Daarom gaan we na ons bezoek aan de Griekse tempels in Paestum naar buffelmozzarellaboerderij Tenuta Vannulo.

Het is duidelijk dat Tenuta Vannulo één van de meest gerenommeerde buffelmozzarella producenten van de regio is, wanneer we over de lange oprijlaan naar het landhuis rijden. Langs de oprijlaan zijn al verschillende auto’s geparkeerd en ook de parkeerplaats is bijna vol.

We besluiten eerst naar de stallen te wandelen. In de stallen worden ongeveer 600 Indiase waterbuffels gehouden. Om het welzijn van de dieren te verbeteren, zijn er verschillende douches, borstels en rubberen matten geïnstalleerd. Aan de buitenrand van de stal ligt voer, waar de buffels zelf kunnen bepalen wanneer en hoeveel ze eten. Ook mogen de buffels zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden, dit gebeurt ongeveer 3 keer per dag. Daarnaast verbouwen ze zelf het voer dat nodig is om de 600 buffels te voeden.

Na de stallen lopen we verder naar de yoghurtwinkel, waar verschillende producten gemaakt van buffelmelk te koop zijn, zoals romige buffelmelk, verse yoghurt en taart.

Mozzarella verkoop

Elke ochtend wordt hier de mozzarella volledig met de hand gemaakt. Spijtig genoeg waren we zelf te laat, waardoor de mozzarella al uitverkocht was. Een andere klant vertelde me dat je de mozzarella ongeveer 5 dagen van tevoren moet bestellen.

Als je op tijd bent of de mozzarella van tevoren hebt besteld, is het belangrijk om te weten dat je de mozzarella het beste op de dag van productie kunt eten. Als je de mozzarella in de originele verpakking bewaart, kun je deze maximaal 3 dagen bewaren. Het is dus niet mogelijk om de mozzarella mee terug te nemen naar Nederland.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *