• Menu
  • Menu

Cascate delle Marmore – de hoogste watervallen van Italië

Gelegen in het prachtige Umbrië, zijn de Marmore watervallen een natuurspektakel dat je simpelweg niet mag missen. Deze indrukwekkende watervallen zijn één van de hoogste in Europa en trekken jaarlijks duizenden bezoekers die op zoek zijn naar avontuur en spectaculaire schoonheid.

Een stukje geschiedenis

De geschiedenis van de watervallen van Marmore gaat terug tot in de oudheid. Ze werden oorspronkelijk gecreëerd door de Romeinen in de derde eeuw voor Christus, om een stroomversnelling van de Velino-rivier in de Nera-rivier te creëren. Tegenwoordig worden de watervallen beheerd door een waterkrachtcentrale, maar hun historische en culturele betekenis is nog steeds voelbaar. Als je door het gebied loopt, kun je de overblijfselen van oude Romeinse tunnels en aquaducten zien, die getuigen van de technische vaardigheden van de oude beschavingen.

De Cascate delle Marmore zijn één van de hoogste watervallen van Europa en behoren ook tot de hoogste kunstmatige watervallen ter wereld. Ze hebben een totaal hoogteverschil van 165 meter, met een waterval van 90 meter en twee kleinere watervallen.

Een bezoek aan de waterval

Je hebt 2 verschillende ingangen:Belvedere Superiore en de andere is Belvedere Inferiore. Wij parkeren de auto op “Parcheggio Cascata delle Marmore Belvedere Superiore” dit is een parkeerplaats boven aan de waterval.  Vanaf hier kun je verschillende routes lopen, zelf kozen wij voor route 1, 2 en 3.

De paden en trappen zijn goed onderhouden en gemakkelijk begaanbaar voor kinderen, vooral omdat we van boven naar beneden lopen. Onderweg passeren we verschillende uitkijkpunten waar we een panoramisch uitzicht hebben op de watervallen en de omringende natuur.

Route 2 loopt vlak langs de waterval, dus als je niet nat wilt worden, vergeet dan niet om een poncho mee te nemen.

Eenmaal beneden hebben we een ijsje gekocht en hebben we op de bankjes genoten van het uitzicht op de waterval. We wilden eigenlijk de pendelbus terug nemen die tussen Belvedere Superiore en Belvedere Inferiore rijdt, maar het was vandaag erg warm en druk, dus een medewerker adviseerde ons om terug te wandelen. Daarom besloot Michel alleen terug te gaan en ons later op te halen bij de parkeerplaats bij Belvedere Superiore.

Controleer voorafgaand aan je bezoek de openingstijden van het Parco Cascate delle Marmore en de tijden waarop de waterval actief is. Als de waterval niet actief is, stroomt er namelijk slechts 0,3 kubieke meter per seconde naar beneden. Maar wanneer de waterval wel actief is, stroomt er maar liefst 15 kubieke meter per seconde naar beneden.

Balcone degli Innamorati

Als je wilt genieten van het meest spectaculaire uitzicht op de waterval, kun je ook het Het balkon van geliefden bezoeken. Je gaat dan door een tunnel naar het meest prachtige uitzicht op de waterval. Hiervoor heb je wel een apart ticket nodig.

Aanvullende informatie

Openingstijden
Klik hier voor de openingstijden

Entreeprijs
Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar: € 12,-
Kinderen van 5 – 9 jaar: € 9,-
Vanaf 70 jaar: € 10,-

Entreetickets zijn ook online verkrijgbaar

Website

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *