• Menu
  • Menu

Een bezoek aan Madonna della Corona

Het was alweer 15 jaar geleden dat ik voor het laatst een bezoek bracht aan het prachtige Santuario Madonna della Corona. Deze Bedevaartskerk bevindt zich hoog tegen de rotsen aan de oostkant van de Monte Baldo. Het heiligdom ligt op een hoogte van 774 meter boven de zeespiegel. En is omringd door indrukwekkende rotsen boven en onder de kerk. Vanaf deze plek heb je een adembenemend uitzicht over de Vallei van Adige en de Brennerpas.

Wandelen naar Madonna della Corona

We parkeren de auto op een van de vele parkeerplaatsen die het kleine plaatsen Spiazzi rijk is. We lopen vanaf hier in ongeveer 15 minuten trapafwaards, ruim 400 treden naar de lager geleden kerk. langs deze weg bevinden zich bronzen sculpturen met bijbelvertellingen. 

Mocht je meer treden willen dan kun je ook kiezen voor het pelgrimspad dat vertrekt vanuit het dorpje Brentino Bulluno. Via een trap met ruim zeventienhonderd treden, die langzaam steeds smaller en steiler wordt, kom je boven op de berg, vanwaar je naar het bedevaartsoord kunt lopen. Ook ben je dan iets langer onderweg, namelijk anderhalf uur.

Geschiedenis van Santuario Madonna della Corona

Madonna della Corona heeft een rijke geschiedenis die eeuwen teruggaat, met zijn oorsprong rond het jaar 1000. In die tijd diende deze plek als thuisbasis van een hermitage gebouwd door kluizenaars die verbonden waren met de Basilica di San Zeno in Verona. De bouw van het huidige gebouw vond plaats in de 16e en 17e eeuw.


Volgens de legende verscheen het standbeeld van de Maagd Maria op wonderbaarlijke wijze in 1522. Volgens het verhaal werd het standbeeld door engelen vervoerd vanaf het Griekse eiland Rhodos toen het eiland werd aangevallen door het moslimleger van Suliman II. Het standbeeld zou wonderbaarlijke genezingen en wonderen hebben verricht, waardoor het al snel een bedevaartsoord werd.

Uitzicht op de Brennerpas

Met de shuttlebus terug naar boven

Als je geen zin hebt om de 500 treden weer naar boven te beklimmen, kun je ook de shuttlebus terug naar boven nemen. Voor slechts € 1,50 kun je een kaartje kopen in het souvenirswinkeltje bij de kerk.

Monte Baldo met de auto

In Spiazzi begint ook een prachtige autoroute naar de Monte Baldo!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *