• Menu
  • Menu

Limone sul Garda – de citroenstad van Gardameer

Limone sul Garda is een pittoresk stadje in het noordwesten van het Gardameer, als wij wat langer bij het Gardameer verblijven dan bezoeken we altijd Limone sul Garda. We nemen dan vanaf Torri del Benaco de boot naar Toscolano Maderno en rijden vanaf daar verder richting het noorden van het Gardameer.

De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd en er zijn nog steeds veel overblijfselen uit die tijd te vinden. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Limone sul Garda is de kerk van San Benedetto, die dateert uit de 11e eeuw en een prachtig voorbeeld is van middeleeuwse architectuur.

Limone sul Garda staat ook bekend om haar prachtige citroentuinen die al sinds de 13e eeuw worden geteeld. Om de citroenen te beschermen tegen de kou, werden er aan het eind van de 18e eeuw citroenkassen gebouwd. Het kweken van citroenen was tot halverwege de 20e eeuw de belangrijkste inkomstenbron van Limone.

Tegenwoordig zijn sommige van deze citroenkassen nog in bedrijf en verkopen ze heerlijke zelfgemaakte limoncello. Naast limoncello kun je er ook zeep, snoepjes, chocolade en zelfs olijfolie met citroen kopen.

In de buurt van de haven van Limone sul Garda vind je veel winkeltjes die citroenproducten verkopen. Langs de oever van Limone sul Garda loopt een boulevard vol met gezellige terrasjes en diverse visrestaurants.

Wist je dat Limone tot 1932 alleen per boot kon bereiken of wandelend via een bergpad!

La Limonaia del Castel

La Limonaia del Castel is een prachtige citroentuin met museum. n het museum kom je meer te weten over de citroenteelt rond het Gardameer. Je kunt er zien hoe maar liefst 50 verschillende soorten citrusvruchten worden geteeld, waaronder citroenen, kumquats, sinaasappelen en mandarijnen. Het is een fascinerende plek waar je de geschiedenis en tradities van de citroenteelt kunt ontdekken en waar je kunt genieten van de heerlijke geuren en kleuren van de citroenbomen.

Adres: Via Orti 9 in Limone sul Garda
Entree: € 2,- p.p.

Parkeren: Via Lungolago Guglielmo Marconi 50,Limone Sul Garda

Limone wordt jaarlijks door zo'n 1 miljoen toeristen bezocht. 

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *