• Menu
  • Menu

Met de kabelbaan naar de top van de Monte Baldo

In september 2021 hebben we eindelijk de kabelbaan naar de top van de Monte Baldo genomen! Ik had deze hoop al opgegeven omdat mijn man last heeft van hoogtevrees en daarom niet graag in een kabelbaan stapt, maar hij begon er uiteindelijk zelf over. De avond ervoor had het geonweerd, waardoor het vandaag helder was. Een perfect moment om naar de top van de Monte Baldo te gaan!

De Monte Baldo is een bergketen aan de oostoever van het Gardameer en is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van het Gardameer. De top van de Monte Baldo is het snelst en makkelijkst te bereiken met de kabelbaan vanuit Malcésine.

Online tickets & parkeren

Vanaf camping Cisano/San Vito in Bardolino is het ongeveer 45 minuten rijden naar Malcésine. Om te voorkomen dat we lang in de rij moeten staan, kopen we onderweg alvast een tijdslot voor de kabelbaan. Eenmaal aangekomen in Malcésine, parkeren we onze auto in de parkeergarage “funivia 1”. Deze parkeergarage bevindt zich naast de ingang van de kabelbaan, wat erg handig is.

Aangezien het langs het Gardameer vaak erg druk kan zijn en het vinden van een parkeerplaats een uitdaging kan zijn, is het verstandig om bij het reserveren van een tijdslot wat extra reistijd in te plannen. Zo voorkom je dat je in de problemen komt als je niet meteen een parkeerplek kunt vinden.

Prijs 2021:
Volwassen en kinderen va 14 jaar: € 25,- retour / € 17,- enkel
Kinderen: € 15,- retour / € 12,- enkel
Kinderen <1m20: Gratis
Kinderwagen: € 8,-

Klik hier voor online tickets

Kabelbaan

Vanaf station Malcésine op een hoogte van 90 meter, reis je eerst naar het tussenstation San Michele op 600 meter hoogte. Hier stap je over in een langzaam ronddraaiende cabine die je naar het eindstation Monte Baldo op 1760 meter hoogte brengt. De totale reisduur naar het bergstation bedraagt ongeveer 10 minuten.

Vóór de coronapandemie had de kabelbaan een totale capaciteit van 600 personen per uur, met cabines die plaats bieden aan 45 en 80 personen.

Ristorante Bar Baita Dei Forti

Na ongeveer 10 minuten komen we aan op de top van de Monte Baldo, maar het is al na twaalven. We besluiten om eerst iets te gaan eten voordat we verder gaan wandelen. Als we het kabelbaanstation uitlopen en naar rechts gaan, komen we uit bij Ristorante Bar Baita Dei Forti. Dit gezellige restaurant serveert heerlijke Italiaanse en berggerechten tegen een redelijke prijs. We genieten van een smakelijke lunch en laden onze energie weer op.

Vanuit het restaurant loopt er een pad naar beneden, waar je een adembenemend uitzicht hebt over het prachtige Gardameer.

Uitzichtpunt

Op de Monte Baldo zijn er verschillende uitkijkpunten waar je kunt genieten van prachtige vergezichten. Wij kozen ervoor om naar de “Aussichtspunkt Monte Baldo – Malcesine” te wandelen (zie: Google Maps), maar je kunt er ook voor kiezen om verder te wandelen naar het “Punto panoramico Monte Baldo” (zie: Google Maps). Beide uitkijkpunten bieden een adembenemend uitzicht over het Gardameer. Bij helder weer kun je zelfs Riva del Garda en Sirmione zien liggen.

Weer

Je merkt het hoogteverschil niet alleen in het uitzicht, maar ook in de temperatuur. Boven op de berg is het gemiddeld zo’n tien tot vijftien graden kouder dan beneden. Wij vonden het niet nodig om een jasje aan te trekken, maar als je in het voor- of naseizoen gaat, moet je er rekening mee houden dat er vanaf oktober/november tot in juni sneeuw kan liggen.

Ga je liever met de auto? Lees dan:

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *