• Menu
  • Menu

Napels – Cursus Napolitaanse pizza maken

Via Get your Guide boek ik enkele maanden voor de vakantie een cursus Napolitaanse pizza maken bij pizzaiolo Luigi van pizzeria San Carlo 17. Luigi is een ware meester in zijn vak en deelt zijn passie voor pizza met ons en leert ons de geheimen van het maken van de perfecte Napolitaanse pizza.

De cursus begint met een warm welkom van Luigi, hij verwelkomt ons in zijn keuken en zijn prachtige restaurant. Hij neemt ons mee door het hele proces, van het maken van het deeg tot het beleggen en bakken van de pizza. Luigi legt geduldig uit welke ingrediënten we nodig zijn en hoe we ze het beste kunnen gebruiken.

We krijgen de kans om ons eigen deeg te kneden, terwijl Luigi ons waardevolle tips en trucs geeft. Hij leert ons hoe belangrijk het is om de juiste balans te vinden tussen de ingrediënten en hoe we de pizza perfect kunnen opbollen en stretchen. Het is geweldig om te zien hoeveel aandacht en precisie er nodig is om een echte Napolitaanse pizza te maken.

Na een stukje theorie, kneden en opbollen van het deeg, is het eindelijk tijd om te genieten van een heerlijk glas wijn en het voorgerecht: bruschetta met tomaten en basilicum.

Na het voorgerecht is het tijd om onze eigen pizza’s te beleggen. Luigi laat ons kennismaken met verschillende traditionele toppings, zoals verse mozzarella, San Marzano-tomaten en basilicum. Hij leert ons ook hoe we de ingrediënten op de juiste manier moeten verdelen om een evenwichtige en smakelijke pizza te creëren.

Het hoogtepunt van de cursus is natuurlijk het bakken van onze zelfgemaakte pizza’s oven. Luigi leidt ons door het proces en geeft ons tips over hoe we de perfecte krokante korst kunnen krijgen. Het is ongelooflijk om te zien hoe snel de pizza’s klaar zijn en hoe heerlijk ze smaakten.

De cursus bij Luigi is niet alleen leerzaam, maar ook erg gezellig. Hij deelt zijn passie en kennis met enthousiasme en zorgt ervoor dat we ons allemaal betrokken voelen bij het proces. Aan het einde van de cursus genieten we van onze zelfgemaakte pizza’s en sluiten we de avond af met een kopje espresso of citroensorbet. Het was een geweldige ervaring om te zien hoeveel voldoening het geeft om je eigen pizza te maken en ervan te genieten.

Ik ben Luigi enorm dankbaar voor deze unieke ervaring. Zijn expertise en passie hebben mijn liefde voor Napolitaanse pizza alleen maar vergroot. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe vaardigheden en kennis te gebruiken om mijn vrienden en familie te verrassen met mijn eigen zelfgemaakte pizza’s.

De pizza’s waren zo lekker dat we een dag later met z’n allen weer naar San Carlo 17 zijn gegaan om te eten. We konden gewoonweg niet genoeg krijgen van de heerlijke Napolitaanse pizza’s. Al met al was ons bezoek aan San Carlo 17 één van de hoogtepunten van onze reis. Niet alleen heb ik geleerd hoe ikzelf geweldige pizza’s kan maken, maar we hebben ook genoten van de gastvrijheid van Luigi en zijn team.

Wil jij ook een cursus pizza bakken volgen in Napels, de bakermat van de pizza?

Klik dan hier om meer informatie te krijgen en je aan te melden!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *