• Menu
  • Menu

Passo di Pénnes/Penser Joch een onbekende bergpas in noord Italië

Na een aantal dagen in Sterzing (Italiaans: Vipiteno) te hebben doorgebracht, zijn we op weg naar het Gardameer. Hoewel de snelste route naar het Gardameer via de A22 (Brenner naar het zuiden) gaat, hebben wij ervoor gekozen om via de Passo di Pénnes te rijden. Deze route duurt weliswaar een uur langer, maar is veel mooier.

De Passo di Pénnes is een bergpas van 2211 meter hoog en verbindt het Wipptal bij Sterzing met de provinciehoofdstad Bozen (Bolzano). De route over de pas overbrugt bijna 2000 meter hoogteverschil, wat één van de grootste hoogteverschillen in de Alpen is. Op donderdag 9 september 2021 zijn we rond 9 uur ’s ochtends vanuit ons appartement vertrokken en zijn we zonder te kijken naar de hoeveelheid brandstof richting de Passo di Pénnes gereden.

Na een niet al te lange rit geeft de auto aan dat we moeten tanken, de gemiddelde stijgingspercentage naar de top is 8%. Wat nu? We kunnen nog 90 km en we zijn bijna op de top. We besluiten de gok te nemen, want Waze geeft aan dat de eerst volgende benzinepomp nog 15 km rijden is.

Eenmaal aangekomen op het hoogste punt, stoppen we bij de Penser Joch Alm om wat foto’s te maken en te genieten van het uitzicht. Het hoogste punt ligt op een bergkam, waardoor er vaak een harde wind staat.

Wanneer we weer in de auto stappen, zien we op dat we nog 45 kilometer kunnen rijden voordat we zonder brandstof komen te zitten. Volgens de navigatie bevindt het eerstvolgende benzinestation zich op 10 kilometer afstand. Gelukkig rijden we bergafwaarts, waardoor we het station zonder problemen zullen bereiken. Desondanks blijf ik het toch een beetje spannend vinden.

YES! We made it!

In het eerst volgende dorpje na de pas gooien wij de tank vol en rijden we rustig door naar het Gardameer.

Lees meer over onze Towbox v2

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *