• Menu
  • Menu

Spello – de bloemen stad van Umbrië

Ben je een liefhebber van pittoreske Italiaanse dorpjes, waar de tijd lijkt stil te staan en de charme van vroeger nog voelbaar is? Dan mag je het betoverende stadje Spello in Umbrië zeker niet missen! Gelegen in het hart van Italië, omringd door glooiende heuvels en groene wijngaarden, is Spello een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden.

Spello dateert uit de Romeinse tijd en staat bekend om zijn goed bewaarde stadsmuren, poorten en prachtige bloemen. In dit pittoreske dorpje kunnen we genieten van een wandeling langs diverse historische kerken, waaronder de Santa Maria Maggiore, die bekend staat om zijn oude mozaïeken. Andere interessante bezienswaardigheden zijn de kerk van de Heilige Andreas en de kerk van St. Michael de Aartsengel, beide gebouwd in de 13e eeuw. Tijdens onze wandeling passeren we ook de goed bewaarde stadspoort Porta di Venere.

Via Cavour

Nadat we Chiesa di Sant’Andrea hebben bezocht lopen we verder richting één van de meest charmante straatjes van Spello, de “Via Cavour”. In deze straat vinden we verschillende restaurants en cafés. Wij strijken neer op het terras van Bar Giardino – Bonci, een café met prachtig uitzicht op de omgeving.

Na een heerlijk gekoeld dranken lopen we verder richting op de “Via Cavour” richting “Via Torre Belvedere”. Onderweg komen we langs de meest schilderachtige straatjes van het dorpje, prachtige geplaveide straatjes en kleurrijke bloemenpracht. Aan het einde van deze straat hebben je een prachtig uitzicht over het omliggende landschap. Aan het einde van deze straat loop ik ook even binnen bij “Chiesa di San Severino”.

Het bloemenfestival

Spello staat bekend om zijn jaarlijkse bloemenfestival, die het stadje omtoveren tot een adembenemende bloemenzee. Wanneer je in de buurt bent wanneer het jaarlijkse “Le Infiorate di Spello” festival plaatsvindt moet je Spello bezoeken. Tijdens dit festival worden de straten bedekt met kleurrijke bloemblaadjes die prachtige mozaïeken vormen die de religieuze symbolen uitbeelden. Kijk voor meer informatie op de website van het festival.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *