• Menu
  • Menu

Strada della Forra en het griezelterras

De Strada della Forra, is een absolute must-see voor liefhebbers van spectaculaire wegen en adembenemende landschappen. Deze adembenemende weg kronkelt dwars door de steile rotswanden van het Gardameer!

We verblijven aan de oostkust van het Gardameer, op Camping Cisano – San Vito. Ons laatste bezoek aan Strada delle Forra is alweer 6 jaar geleden en daarom vinden wij het weer eens tijd om deze route te rijden. De Strada della Forra, ook wel bekend als de “Weg van de Kloof”, gelegen in de regio Lombardije in Noord-Italië, is een goed bewaard geheim dat nog niet ontdekt is door de massatoerist.

Met de autoboot

Om de adembenemende Strada delle Forra te bereiken, kiezen wij ervoor om de autoboot te nemen van Torri del Benaco naar Toscolano-Maderno. Vanaf Toscolano-Maderno is het slechts een rit van een half uur naar het begin van de weg, genaamd de SP38.

Strada delle Forra

De Strada della Forra is een indrukwekkende weg met een lengte van 5,8 kilometer en een hoogteverschil van 200 meter. Het is een uitdagende route die bestuurders aantrekt die houden van bochtige wegen en haarspeldbochten. De bouw van deze weg begon in 1913 en werd voltooid in 1915. Destijds was het een opmerkelijke prestatie van ingenieurswerk, waarbij tunnels en galerijen werden uitgehouwen in de rotsen om de weg door de kloof te laten lopen. Tijdens het rijden op de Strada della Forra word je omringd door majestueuze rotswanden, smalle doorgangen en prachtige watervallen die uit de bergen stromen.

Naast de sensatie van het rijden op de Strada della Forra, word je beloond met een ongelooflijk uitzicht op de natuurlijke schoonheid van het Gardameer.

James Bond

De Strada della Forra heeft niet alleen de harten veroverd van rij- en natuurliefhebbers, maar heeft ook zijn stempel gedrukt op de filmindustrie. In 2008 werd deze weg gebruikt voor een spectaculaire achtervolgingsscène voor de bekende James Bond-film “Quantum of Solace”.

Brasakloof

Het meest spectaculaire deel van de weg wordt gevormd door de 200 meter lange Brasakloof. De Strada delle Forra loopt hier door een smalle kloof van slechts 2 meter breed. Het is praktisch onmogelijk voor twee auto’s om elkaar hier te passeren. Om deze reden is er niet zo lang geleden besloten dat de weg tussen 10:00 en 19:00 uur eenrichtingsverkeer is. Tijdens deze uren is het alleen toegestaan om van beneden richting Tremosine te rijden.

Het griezelterras

Na een korte wandeling door de kloof vervolgen we onze weg naar Hotel Paradiso, waar het griezelterras “Terrazza del Brivido” te vinden is. Vanaf dit terras hebben we een adembenemend uitzicht op het Gardameer en de omliggende bergen.

Het terras is echter niet geschikt voor iedereen, aangezien het uitsteekt boven de rotswand op een hoogte van ongeveer 400 meter.

Gelukkig heb ik geen last van hoogtevrees, maar tot mijn verbazing kan Michel, ondanks zijn hoogtevrees, het ook prima aan. Nadat we verschillende foto’s hebben gemaakt, nemen we plaats op het terras en genieten we van een heerlijke Aperol Spritz en een Ichnusa non filtrata.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *