• Menu
  • Menu

Torri del Benaco – ons favoriete stadje van het Gardameer

Torri del Benaco is een betoverend stadje aan de oostelijke oever van het Gardameer, gelegen in de regio Veneto. Het was ooit een klein vissersdorp, maar na de Tweede Wereldoorlog heeft het toerisme zich sterk ontwikkeld.

De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd en heeft door de eeuwen heen vele invloeden gekend, waaronder de Venetiaanse en Oostenrijkse overheersing. Dit is te zien aan de architectuur van de stad, die een mix is van middeleeuwse en barokke stijlen.

De oude vissershaven

De oude vissershaven is het bruisende centrum van Torri del Benaco. Hier vind je een scala aan gezellige bars en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes. De sfeer is er altijd levendig en gezellig, en het is de perfecte plek om te ontspannen na een dag vol activiteiten.

Lunch tip: Geniet van een heerlijke panini of toast bij Il Baretto.

Castello Scaligero en de citroentuin

De historische burcht “Castello Scaligero” is zeer goed bewaard gebleven en is toegankelijk voor het publiek. Vanaf de toren van de burcht heb je een prachtig uitzicht over de stad en het Gardameer. Aan de achterzijde van de burcht bevindt zich een oude limonaia, de enige aan de oostkant van het Gardameer.

Corso Dante Alighieri is de belangrijkste straat van Torri del Benaco. Deze straat staat bekend om zijn charmante Italiaanse ambachtswinkeltjes en gezellige restaurants. Een bezoekje aan Miralago mag zeker niet ontbreken! Hier kun je genieten van heerlijk ambachtelijk ijs en een smakelijk diner. .

Aan het einde van de boulevard, gelegen in het noordelijke deel van het dorp, bevindt zich een prachtig kiezelstrand.

In de omgeving van het dorp zijn er vele olijfgaarden te vinden. Aangezien de meeste olijven met de hand worden geoogst, is de olijfolie uit deze regio van uitstekende kwaliteit.

Ook leuk! Neem de autoboot van Torri del Benaco naar Toscolano-Maderno

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *