• Menu
  • Menu

Een bezoek aan Toscolano-Moderno

Toscolano-Moderno is een minder bekende bestemming aan de westelijke kust van het Gardameer. Deze plaats is ontstaan door de samensmelting van de gemeenten Toscolano en Maderno in 1928.

Enkele jaren geleden bezochten wij Maderno voor het eerst, nadat we met de autoveerboot vanuit Torri del Benaco waren aangekomen. Maderno is het bruisende deel van de stad met een schitterende boulevard langs het water.

Rondom de haven van Maderno zijn er diverse restaurantjes te vinden, wat het een ideale plek maakt voor een aperitivo. Echter, als je op zoek bent naar een plek om te lunchen, dan is het beter om café Hotion Bar over te slaan. Hoewel wij destijds heerlijk hebben gegeten, zijn de recente recensies minder positief.

Als je rechts van café Hotion Bar kijkt, zie je de Sant’Andrea Apostolo kerk staan. Deze kerk stamt uit de 12e eeuw en is gebouwd op de fundamenten van een heidense tempel.

Voordat ik begon met het schrijven van dit artikel, wist ik eigenlijk niet dat Toscolano alleen het noordelijke deel van de stad is. Dit gebied heeft weinig toerisme en bestaat voornamelijk uit woonhuizen.

Vroeger was Toscolano bekend vanwege de papierindustrie. Tot 1948 werd hier onder andere papiergeld gedrukt in de papierfabriek. Tegenwoordig is er een papiermuseum gevestigd in de oude fabriek en kun je meer leren over de geschiedenis van deze industrie.

Als je op zoek bent naar een rustige plek om te verblijven tijdens je vakantie aan het Gardameer, is Toscolano zeker een aanrader. Je kunt hier genieten van de authentieke Italiaanse sfeer en de prachtige omgeving verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de nabijgelegen kerk San Pietro e Paolo of maak een wandeling door de olijfgaarden.

Markt in Toscolano

In Toscolano vindt er elke week een gezellige weekmarkt plaats op donderdag. De markt begint om 08:00 uur en duurt tot 13:00 uur en is te vinden op Viale Guglielmo Marconi. Hier kun je terecht voor allerlei verse producten, zoals groenten, fruit, kaas en vleeswaren. Daarnaast kun je er ook terecht voor kleding, souvenirs en andere leuke hebbedingetjes. De markt is een leuke manier om de lokale cultuur en sfeer te proeven en is zeker een bezoekje waard tijdens je verblijf in Toscolano.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *