• Menu
  • Menu

Lazise – de bekendste plaats aan het Gardameer

Lazise is zonder twijfel een van de meest populaire bestemmingen aan het Gardameer. De stad staat vooral bekend om de grote weekmarkt die elke woensdagochtend plaatsvindt langs de prachtige Lungolago-boulevard. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken in Lazise!

Drie stadspoorten

Wie Lazise bezoekt, zal hoogstwaarschijnlijk de oude stadsmuur binnenkomen via één van de drie stadspoorten. De grote parkeerplaats aan de Via Pra’ del Principe leidt bijvoorbeeld naar Porta Del Lion (de leeuwenpoort), die langs de Scaligeri-burcht loopt. Deze burcht werd in de 9e eeuw gebouwd als bescherming tegen Hongaarse aanvallen en kwam in de 12e eeuw in handen van de Della Scala-familie. Naast de burcht van Lazise bezaten zij ook nog 7 andere burchten, waaronder die van Malcesine, Torri del Benaco en Sirmione. Hoewel de burcht momenteel in handen is van de gemeente Lazise, is deze helaas niet toegankelijk voor publiek.

Lazise is één van de oudste gemeenten van Italië 

Haven van Lazise

Rondom de haven van Lazise vind je voornamelijk hotels, restaurants, ijssalons en winkels met souvenirs en lokale producten. Ook het oude tolhuis is hier te vinden. Tijdens de Venetiaanse heerschappij was Lazise een belangrijke stad waar het goederenverkeer op het Gardameer werd gecontroleerd.

Sint Nicolaas kerk

Langs de haven staat ook de Sint Nicolaas kerk, een van de weinige Romaanse kerken langs het Gardameer. Deze kerk is opgedragen aan Sint Nicolaas, de beschermheilige van zeelieden en vissers. Binnenin de kerk zijn er nog steeds fragmenten van fresco’s te zien uit de 14e eeuw, wat het een bijzondere historische plek maakt.

Weekmarkt op de boulevard

Zoals eerder vermeld, vindt elke woensdag van 8:00 – 14:00 een grote weekmarkt plaats op de boulevard van Lazise. Op deze markt kun je prachtig keramiek uit Bessano del Grappa kopen, evenals andere leuke souvenirs. Als je van plan bent de markt te bezoeken, is het verstandig om vroeg te komen, omdat de parkeerplaatsen rondom de stad snel vol zijn.

’s Avonds is de boulevard een levendige plek om te dineren en langs het water te wandelen. Er zijn tal van gezellige restaurants en bars waar je kunt genieten van heerlijke Italiaanse gerechten en drankjes. Het uitzicht op het meer is adembenemend en zorgt voor een romantische sfeer. Kortom, een bezoek aan de boulevard van Lazise is een absolute aanrader voor iedereen die van Italiaanse charme en gezelligheid houdt!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *