• Menu
  • Menu

Malcesine en de Monte Baldo

Malcesine heeft een unieke charme die je alleen kunt vinden in dit soort kleine Italiaanse dorpjes. Dit dorpje is gevuld met smalle, kronkelende straatjes die leiden naar verborgen pleinen en gezellige steegjes. Elk hoekje geeft een glimp van de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. We snuffelden rond in boetieks, kermiekwinkels en salumeria’s gevuld met lokale lekkernijen. We genieten van de smaakvolle Italiaanse gerechten bij Ristorante Buongiorno Buonasera. En laten ons betoveren door het adembenemende uitzicht vanaf het Castello Scaligero.

Ristorante Buongiorno Buonasera

Ons bezoek aan Malcesine begint met een heerlijke lunch bij Ristorante Buongiorno Buonasera. We hebben hier al eerder gegeten en dat was zo lekker dat we dit jaar opnieuw besluiten om hier een hapje te gaan eten. Het restaurant staat bekend om zijn uitstekende zee- en meervisgerechten, maar ze hebben ook verrukkelijke vleesgerechten!

Castello Scaligero

Na het eten vervolgen we onze wandeling naar de meest bekende bezienswaardigheid van het stadje, het Castello Scaligero dat steil uit het water oprijst aan de rand van Malcesine. Dit indrukwekkende fort werd gebouwd in de 13e eeuw door de machtige Scaligeri-familie uit Verona.

Het kasteel staat majestueus op een rotsachtige klif en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht over het Gardameer. Aangezien Thijs en ik tijdens ons verblijf in Umbrië al verschillende klokkentorens hebben bezocht. Besluiten we ook hier de trap naar boven te nemen. Vanaf de top van de 70 meter hoge toren, die boven het dorp uitsteekt, genieten we van een schilderachtig 360 graden panorama van het Gardameer en de omliggende bergen.

Na ons bezoek aan het kasteel maken we een korte wandeling door het centrum van Malcesine, waar we langs de schitterende haven komen.

Monte Baldo

Vanaf Malcesine kun je ook de kabelbaan nemen naar de top van de Monte Baldo. Tijdens de rit van het middelstation naar het bergstation draaien de cabines van de kabelbaan rond, waardoor je een prachtig uitzicht hebt in alle richtingen.

Lees meer in onderstaande blog!


Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *