• Menu
  • Menu

Rondvaart om Sirmione

Zoals ik al eerder schreef, is Sirmione een van onze favoriete plekken aan het Gardameer. Tijdens onze zomervakantie van 2021 wilden we graag een rondvaart maken rondom Sirmione, maar we kwamen hier niet aan toe. Best bijzonder, aangezien we ruim drie weken aan het Gardameer verbleven. Gelukkig was het dit jaar eindelijk zover!

Volgens de website van de organisatie Garda Tours, worden er dagelijks twee rondvaarten aangeboden: één om 11:00 uur en één om 17:00 uur. Tijdens ons verblijf begin juni ontdekten we echter dat er vanaf 10:00 uur elk uur een rondvaart vertrekt.

Tickets en afvaart

Voor de rondvaart door Sirmione kun je online tickets kopen, maar je kunt ook ter plaatse bij de haven terecht (achter het bekende limonadeverkooppunt). De opstapplaats bevindt zich links van Castello Scaligero in de haven van Sirmione. Zorg ervoor dat je 10 minuten voor vertrek aanwezig bent.

Bezienswaardigheden vanaf het water

De rondvaart duurt ongeveer 30 minuten en voert langs diverse prachtige bezienswaardigheden in Sirmione. Je vaart langs de haven van Sirmione en Aquaria, een bekend spa kuuroord met thermale baden. Ook kom je langs de Grotte di Catullo, de overblijfselen van een Romeinse Villa (geen grotten dus ;)), Villa Callas waar de beroemde operazangers Maria Callas en haar Italiaanse man vaak verbleven, Jamaica beach, Fonte Boiola waar je op het wateroppervlak de bubbels van het warme zwavelwater uit de Boiola-bron omhoog ziet komen, en het bekende kasteel van Sirmione, Castello Scaligero.

Tijdens de rondvaart vertelt de schipper interessante informatie over de verschillende bezienswaardigheden en de geschiedenis van Sirmione. De rondvaart is ook geschikt voor kinderen, omdat deze maar een half uur duurt en ontspannen is. Het is een geweldige manier om de stad en haar bezienswaardigheden te verkennen.

Overige informatie

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: € 10,- p.p.
Kinderen (5-12 jaar): € 5,- p.p.
Garda Tours biedt verschillende rondvaarten aan op het Gardameer: website

Vergeet geen zonnebrand!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *