• Menu
  • Menu

Sirmione – de parel van het Gardameer

Sirmione is zonder twijfel één van onze favoriete plaatsen langs het Gardameer. Sirmione is gelegen op een 4 kilometer lang schiereiland aan de zuidkant van het Gardameer. In de zomer maanden trekken duizenden toeristen naar het centrum van Sirmione. Dit zorgt bijna dagelijks voor files en het vinden van een parkeerplaats kan daarom een uitdaging zijn. Houd hier rekening mee en plan je bezoek vroeg of juist later op de dag.

Mocht je eindelijk een parkeerplaats gevonden hebben, dan loop je via de ophaalbrug van het kasteel, Rocca Scaligera, richting het oude stadscentrum.

Het oude centrum bestaat uit kleine gezellige straatjes met veel winkeltjes, ijssalons, cafés en restaurants. Rond het Pizzza Carducci vind je verschillende terrassen en aan de westkant van het centrum bevinden zich enkele terrassen op steigers boven het water.

Tips: Ristorante Caruso, ExPort Pizzeria di Belmonte en Gelateria Mancini

Rocca Scaligera

Het kasteel behoort tot de belangrijkste bezienswaardheden van Sirmione. Het kasteel in de 13de eeuw gebouwd door Mastino della Scala, en is één van de best bewaarde kastelen van het Gardameer. Vanaf de top van het kasteel heb je een prachtig uitzicht over het oude stadscentrum van Sirmione en het Gardameer.

Grotte di Catullo

Op het uiterste puntje van het schiereiland liggen de overblijfselen van een Romeinse Villa, geen grotten dus, zoals de naam doet vermoeden. Naast de Romeinse Villa vind je er het Antiquarium museum, in dit museum kom je meer te weten over de geschiedenis van Sirmione en omgeving.

Kuuroord

In de tijd van de Romeinen was Sirmione al een populair kuuroord. In 1900 werd de eerste spa in het centrum geopend. Het zwavelhoudende water is afkomstig uit de bron Font Bola. Deze ligt 18 meter onder de waterspiegel en wordt via een buizenstelsel naar de verschillende thermale baden vervoerd.

Tip: Loop via de oost kant van Sirmione, langs het water, naar het noorden. Je loopt dan richting de publieke (gratis) thermale baden in het Gardmeer (Google maps: Acqua Termale Pubblica).

Spiaggia Grifone

Als je om het kasteel loopt kom je uit bij spiaggia Grifone een prachtig gekleurd kiezelstrand. Op het strand zochten wij naar schelpjes maar we vonden 2 kreeften.

Parkeren: Lungolago Armando Diaz

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *