• Menu
  • Menu

Een bezoek aan Pompeï

Vanaf Camping Village Fabulous, nabij Rome, bezoeken wij de Romeinse stad Pompeï. Vanaf de camping is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Pompeï. Op zich een behoorlijke afstand, maar zeker de moeite waard! Vlakbij de ingang Pompeï is een grote betaalde parkeerplaats.

Ongeveer tweeduizend jaar geleden werd de havenstad Pompeï, tijdens een twee dagen durende uitbarsting, bedolven onder de vulkanisch as en puimsteen van de vulkaan de Vesuvius. Tijdens deze uitbarsting woonden er ongeveer 20.000 mensen in Pompeï. Nog dagelijks zijn archeologen bezig met het opgraven en schoonmaken van de stad.

Je kan Pompeï op eigen gelegenheid verkennen, maar Pompeï is erg groot en er staan weinig informatieborden. Om een goed beeld van de stad, het leven en de gebouwen te krijgen, raden wij een bezoek met gids aan. Zonder gids hadden wij Pompeï lang niet zo interessant gevonden en waren we waarschijnlijk snel uitgekeken.

Tijdens ons bezoek stonden er bij de ingang verschillende gidsen die hun diensten aanbieden voor ongeveer € 100,- . Liever online boeken? Dat kan natuurlijk ook!

Vind je dit te duur? Of ga je liever zonder gids maar wil je toch wat extra informatie? Het is voor een paar euro ook mogelijk om een audiotour te boeken of koop een informatieboek/kaart bij de informatiebalie.

Onlangs zijn er nog twee uitzonderlijk goed bewaarde lichamen gevonden. Het gaat om twee mannen, vermoedelijk een rijke man en zijn slaaf, die stierven tijdens de uitbarsting. Door de uitbarsting werden de lichamen bedekt door een laag gloeiende as en vulkanisch gesteente. De gevonden lichamen zijn helemaal vergaan, maar lieten wel holten in de gestolde aslaag achter. Van deze holten werd een afgietsel gemaakt door vloeibaar gips in de holte te gieten.

De mooiste vindingen van Pompeï zijn overgebracht naar het Archeologische Museum van Napels.

Extra info

Bezoek je Pompeï in de zomer? Ga dan zo vroeg of laat mogelijk en vergeet je niet in te smeren met zonnebrand. In Pompeï heb je namelijk weinig schaduw! En neem voldoende drinken mee, of in ieder geval een flesje. Er staan namelijk voldoende water fonteinen waar je flesje bij kunt vullen.

Let op! Grote rugtassen zijn niet toegestaan.

Openingstijden van april t/m oktober: dagelijks 08:30 – 19:30, laatste entree om 18:00
Openingstijden van november t/m maart: dagelijks 09:00 – 17:00 uur, laatste entree om 15:30
Gesloten op: 1 januari, 1 mei en 25 december.

Website

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *