• Menu
  • Menu

Reisplanning 2023

De reisplanning voor 2023 is compleet en het belooft een fantastisch jaar vol Italiaanse avonturen te worden!

Juni

In juni beginnen we onze reis met een overnachting in ILL Hotel, Duitsland. De volgende dag rijden we verder naar B&B Casa Campagnari even ten zuiden van het Gardameer, voor nog een nacht. Vervolgens gaan we naar Camping Village Fabulous in Rome, waar we 12 nachten zullen verblijven. Tijdens ons verblijf in Rome zullen we de stad verkennen en genieten van de vele bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, de Trevi-fontein en het Vaticaan. We maken ook uitstapjes naar Sperlonga & Gaeta en de Pastena grotten. Na ons verblijf in Rome reizen we door naar Apart Sunnseita Paznaun in Kappl, Oostenrijk voor een overnachting. Voordat we terugkeren naar Nederland, willen we de Silvretta Hochalpenstrasse rijden en het dorpje Galtür bezoeken en rodelen in Voralberg.

Augustus

De zomervakantie staat bijna voor de deur en dat betekent dat onze vakantieplannen concreet worden. Voor ons staat er wederom een fantastische rondreis op de planning door het prachtige Italië. In augustus zullen we afreizen naar Umbrië, de Amalfikust, Napels en het Gardameer. We kunnen niet wachten om de schoonheid en cultuur van deze regio’s te ontdekken en ons te laten verwonderen door de adembenemende landschappen, de heerlijke Italiaanse keuken en de rijke geschiedenis die deze steden en dorpen te bieden hebben. De voorbereidingen zijn in volle gang en we zijn er klaar voor om deze fantastische reis te maken! Onze reis gaat er als volgt uitzien:

Dag 1

We beginnen in Ammerwald Alm, gelegen nabij het prachtige Reutte in Oostenrijk. Hier zullen we een nacht verblijven en genieten van de prachtige omgeving en de Alpen. We zullen met de Kolbensesselbahn naar boven gaan om vervolgens weer naar beneden te rodelen.

Dag 2

De volgende dag rijden we door naar Fumane, waar we verblijven in een prachtig hotel genaamd Costa degli Ulivi, gelegen tussen de wijngaarden en olijfbomen.

Dag 3-10

We zullen gedurende 7 nachten verblijven in het fantastische appartement met zwembad, genaamd Casale Molinelle, dichtbij Terni in het adembenemende Umbrië.

Een van de hoogtepunten van ons verblijf is zeker het bezoeken van de Cascata delle Marmore, de grootste waterval van Italië. We zullen ook de prachtige steden Perugia en Assisi bezoeken, waar we kunnen genieten van de rijke cultuur en historie van deze regio.

Daarnaast willen we ook een bezoek brengen aan Orvieto. Orvieto is bekend om zijn prachtige kathedraal en Pozzo di S. Patrizio, de beroemde put.

Dag 10-15

Na een week te hebben doorgebracht in Umbrië, zetten we onze reis voort naar Salerno, waar we voor vijf nachten verblijven bij Tenuta dei Normanni. Gelegen in het prachtige Salerno, kunnen we niet wachten om de omgeving te verkennen en te genieten van alles wat deze regio te bieden heeft. De Amalfikust staat namelijk al jaren hoog op mijn lijstje!

Onze planning voor de komende dagen omvat het ontdekken van de adembenemende Amalfikust, het maken van een fietstocht van Positano naar Amalfi en een boottocht langs de kust. We zijn ook van plan om de Vesuvius-vulkaan en Herculaneum te bezoeken, aangezien we al eerder Pompeï hebben bezocht.


Naast deze culturele hoogtepunten, zullen we ook een bezoek brengen aan Paestum en een buffel-mozzarella-boerderij, waar we kunnen genieten van heerlijke Italiaanse kaas en nog meer leren over de lokale landbouwcultuur.

Dag 15-18

Na een verblijf van vijf nachten in Salerno, vertrekken we voor 3 nachten naar Hotel Magri’s in Napels. Tijdens ons verblijf in Napels staat er een bijzondere activiteit voor mij op de planning: een cursus authentieke Napolitaanse pizza maken. Ik ben al een paar jaar bezig met het hobby-matig bakken van pizza’s en ik kan niet wachten om de geheimen van de heerlijke Napolitaanse pizza te ontdekken!

Ook gaan we de stad verkennen met local Iris de Brouwer, we hebben bij haar de kindvriendelijke tour geboekt. Deze tour is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de ouders! We gaan aan de hand van het kinderboek “Verdwaald in Napels” de stad verkennen. We zullen de plaatsen bezoeken waar poes Nola in het boek naartoe gaat. Thijs vindt het boek echt geweldig en kijkt dan ook enorm uit naar de stad van poes Nola.

Een bezoek aan de wijk Scampia staat ook op onze to-do lijst. Hoewel deze wijk bekend stond als een van de meest gevaarlijke wijken van Napels, willen we graag een kijkje nemen.

Dag 18-23

Na een uitgebreide reis en het ontdekken van verschillende bestemmingen, is het tijd om onze vakantie af te sluiten bij het prachtige Gardameer. We hebben opnieuw gekozen voor een verblijf op camping Cisano San Vito voor 5 nachten. Waar we kunnen genieten van de adembenemende omgeving en het fantastische zwembad.

Dag 23-24

Voor we naar huis rijden verblijven we eerst nog een nacht in Giengen an der Brenz. Onderweg maken we waarschijnlijk een tussenstop voor een heerlijke lunch bij Hotel Restaurant Traubenwirt in Marling, vlakbij Meran. Misschien besluiten we ook nog even te gaan rodelen in Imst voordat we verder rijden naar ons overnachtingshotel. De volgende ochtend vertrekken wij al vroeg, zodat we op tijd thuis zijn op onze laatste vakantiedag.

Oktober

Eerder hadden we het idee om naar Legoland in Duitsland te gaan, maar uiteindelijk hebben we besloten om dit niet te doen. In plaats daarvan gaan we een paar dagen naar de prachtige Ammerwald Alm te gaan. We willen de nieuwe kabelbaantrein nemen bij Highline179, kasteel Neuschwanstein weer bezoeken en rodelen op de Tegelberg.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *