• Menu
  • Menu

In Nederland voorgeschreven medicatie ophalen bij een apotheek bij het Gardameer

Afgelopen vakantie kreeg ik helaas te maken met vervelende hoestbuien. Slechts enkele dagen na vertrek uit Nederland begon ik al flink te hoesten en het werd alleen maar erger. Op een gegeven moment waren de hoestbuien zo heftig dat andere klanten in een restaurant in Iseo zelfs mondkapjes opdeden.

Na ons verblijf bij Lago d’Iseo reisden we verder naar het Gardameer, waar we enkele nachten verbleven in een agriturismo. Inmiddels deed mijn borstkast zoveel pijn van het hoesten dat ik besloot contact op te nemen met mijn huisarts in Nederland. Hoewel ik ook naar een toeristenarts had kunnen gaan, wist ik dat ik het beste geholpen zou zijn met een codeïnekuur voor een week, dus besloot ik mijn eigen huisarts te bellen. Gelukkig was mijn huisarts bereid om een recept voor te schrijven, maar ik moest nog wel een apotheek vinden waar het recept naartoe kon worden gemaild.

Helaas wilde de eerste apotheek die we bezochten ons niet verder helpen en stuurde ons door naar een toeristenarts in een nabijgelegen grotere plaats, waar we vanaf 8 uur ’s avonds terecht konden. Op zoek naar een andere apotheek dus!

Farmacia Giubertoni Dr. Maurizio in Peschiera del Garda

De volgende ochtend bezocht ik apotheek “Farmacia Giubertoni Dr. Maurizio”, gelegen naast het Eni-benzinestation bij de rotonde in Peschiera del Garda. Het adres is Via Milano, 22, 37019 Peschiera del Garda. Ik werd vriendelijk begroet door de apothekersassistent, die vloeiend Engels sprak. Nadat ik mijn situatie had uitgelegd, kreeg ik een e-mailadres waar mijn huisarts het recept naartoe kon sturen. Na mijn bezoek aan de apotheek nam ik contact op met mijn eigen huisarts om het e-mailadres door te geven.

In de middag, na onze Italiaanse siësta, zijn we teruggereden naar de apotheek om mijn medicijnrecept op te halen. Het recept was in het Nederlands naar de apotheker gemaild en na een korte uitleg over de inhoud van het recept, kreeg ik twee flesjes codeïnedrank mee. Het totale bedrag dat ik uiteindelijk moest betalen was nog geen € 10,-.

Wat moet er op een internationaal recept staan?

Op een internationaal recept moet in ieder geval staan: 

  • uw achternaam en voornaam; 
  • uw geboortedatum. 

Daarnaast moeten er gegevens over uw arts op het recept staan: 

  • achternaam en voornaam (voluit); 
  • beroepskwalificatie; 
  • contactgegevens, werkadres (hierbij ook het land); 
  • handtekening (geschreven of digitaal); 

En er moeten gegevens over het medicijn op het recept staan: 

  • de generieke benaming of stofnaam (niet de merknaam); 
  • de vorm (bijvoorbeeld tabletten of een oplossing) ;
  • hoeveelheid, concentratie en dosering.

bron: Rijksoverheid

Heel eerlijk denk ik als de huisarts een appeltaart recept had gemaild dat ik de kuur ook had meegekregen.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *