• Menu
  • Menu

Een bezoek aan Heiligdom van Montecastello

Al geruime tijd stond een bezoek aan het Santuario di Montecastello op mijn Gardameer-to-do lijstje. Eindelijk was het dit jaar zover! Met mijn drone in de hand liepen we vanaf de parkeerplaats naar het Santuario di Montecastello, een Bedevaartskerk die schitterend gelegen is op een hoge rots bij Tignal, aan de westkant van het Gardameer.

In ongeveer 20 minuten lopen we vanaf de parkeerplaats bergopwaarts over een wandelpad dat wordt onderbroken door verschillende trappen naar de kerk. Langs de weg bevinden zich 14 kleine kapellen waarin de 14 mysteries van de rozenkrans te bewonderen zijn.

Santuario di Montecastello

De huidige kerk stamt uit de 17e eeuw en onderging voor het laatst renovaties aan het begin van de 20e eeuw. Echter, op de locatie van het heiligdom zijn overblijfselen gevonden van een oude tempel uit de 9e eeuw.

Er wordt ook beweerd dat de eerste kerk gebouwd werd aan het einde van de 13e eeuw, nadat er tijdens een conflict tussen de inwoners van Trento en Brescia een ster verscheen die men dacht dat de heilige Maria was.

Vanaf het terras voor de kerk heb je een prachtig uitzicht op bijna het hele Gardameer.

Big Bench #238 Tignale Montecastello

Ook vind je hier 1 van de grote banken van het Big Benchproject! Op het dit moment staan er 362 banken verspreid door heel Europa. Maar de meeste banken vind je in Italie!

Onze drone beelden!

Aanvullende informatie

In 2024 is Santuario di Montecastello dagelijks geopend van 9:30 tot 17:30 uur
Geopend van 17 maart tot 3 november.

In de omgeving

Je kunt een bezoek aan Santuario di Montecastello combineren met Strada della Forra en het griezelterras.

Website

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *