• Menu
  • Menu

Wijnhuis Tommasi Viticoltori – Grootste wijnvat van Europa

Op een regenachtige middag rijden wij vanaf het Gardameer naar Wijnhuis Tommasi Viticoltori. Dit wijnhuis bevindt zich in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico. Grootvader Giacomo Tommasi begon hier ooit met een bescheiden wijngaard. Vier generaties later is de wijngaard uitgegroeid tot maar liefst 205 hectare, waarvan 105 hectare zich in de Valpolicella Classico-regio bevindt. De overige 100 hectare strekken zich uit over de Verona DOC-regio’s.

Grootste wijnvat van Europa

Een lange gang verdeelt de wijnkelder in twee verschillende ruimtes. In deze gang staan zes grote vaten van 80 hl en 133 barriques. We gebruiken deze vaten voor de rijping van Ca’ Florian Amarone Riserva, Fiorato Recioto della Valpolicella Classico en Crearo Rosso IGT Verona.

De Magnifica-kelder
In de Magnifica-kelder bewaren ze het grootste wijnvat van Europa! Dit wijnvat heeft een diameter van 4 meter en een inhoud van 33.300 liter. Ze bouwden deze kelder in 2010 om de wijnbereidings- en rijpingsruimte uit te breiden. In totaal bewaren ze hier 450.000 liter aan wijn.

De historische kelder
In de jaren 70 bouwde men de historische kelder als de eerste rijpingskelder. Deze kelder bevat ontelbare wijnvaten waar rode Valpolicella-wijnen rusten tot ze perfect gerijpt zijn. Ook zijn er roestvrijstalen tanks waar de rode wijnen rusten na hun rijping op eikenhout.

Wijnproeverij

Je kunt een rondleiding met wijnproeverij reserveren, waarbij je alles leert over de rijke geschiedenis van de wijn van de familie Tommasi. De rondleidingen zijn al beschikbaar vanaf € 25,- per persoon.

Wist je dat een scene in de bekende Netflix film “Love in the Villa” is opgenomen in de wijnkelder van Tomassi.

Aanvullende informatie

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10:00 – 18:00
Adres: Via Ronchetto 4, 37029 Pedemonte di Valpolicella – Verona
Website


Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *