• Menu
  • Menu

Amalfikust – Ontdek Villa Rufolo in Ravello

Ravello is een prachtig dorpje aan de Amalfikust in Zuid-Italië. Het staat bekend om zijn prachtige Villa Rufolo, die ooit eigendom was van een rijke familie uit de middeleeuwen en die tegenwoordig een populaire toeristische attractie is.

Tijdens onze fietstocht langs de prachtige Amalfikust wilden we graag Ravello bezoeken. Helaas bleek het dorp niet gemakkelijk bereikbaar met de fiets vanwege het warme weer en de steile heuvels. Daarom zijn we enkele dagen later met de auto naar Ravello gereden om Villa Rufolo alsnog te bezoeken.

Omdat we overdag niet met de auto langs de drukke Amalfikust wilden rijden, kozen we ervoor om via het binnenland naar Ravello te rijden. Bij aankomst in Ravello merkten we al snel dat er beperkte parkeergelegenheid is in het dorp. Uiteindelijk vonden we een plekje langs de weg genaamd “Via della Repubblica” om onze auto te parkeren.

Villa Rufolo

Een van de meest iconische en indrukwekkende bezienswaardigheden in Ravello is zonder twijfel Villa Rufolo. Villa Rufolo, dat dateert uit de 13e eeuw, staat bekend om zijn imposante architectuur en prachtige tuinen. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen en binnenplaatsen, elk met zijn eigen unieke charme en uitstraling. De mix van Arabische, Romaanse en Gotische stijlen maakt van deze villa een architectonisch meesterwerk.

Het hoogtepunt van ons bezoek aan Villa Rufolo is de betoverende tuinen. Terwijl we door de tuinen wandelen, worden we omringd door een overvloed aan kleurrijke bloemen, weelderige bomen en groene gazons. Het geluid van kabbelend water uit de fonteinen zorgt voor een rustgevende sfeer terwijl we genieten van het prachtige uitzicht op de zee en de omliggende kustlijn.

Vergeet niet om een foto te maken op het beroemde panorama-terras, dat een magnifiek uitzicht biedt over de azuurblauwe Tyrreense zee .

Culturele evenementen

Villa Rufolo is niet alleen een plek van historisch belang, maar ook een levendige locatie voor culturele evenementen. Het is de thuisbasis van het jaarlijkse Ravello Festival, een prestigieus muzikaal evenement dat plaatsvindt in de zomermaanden. De villa transformeert in een openluchtconcertzaal, waar internationaal bekende artiesten optreden tegen het decor van eeuwenoude architectuur en prachtige tuinen.

Andere bezienswaardigheden

Naast Villa Rufolo, heeft Ravello tal van andere bezienswaardigheden en attracties. Het dorp heeft een prachtige kathedraal met een opvallende mozaïekvloer en een slingerend Romaans trapje. Ook is er de Villa Cimbrone, een ander paleis gelegen aan de kust van Amalfi, met spectaculaire tuinen en gebouwen.

Aanvullende informatie

Openingstijden
dagelijks geopend van 09:00 – 20:00 – laatste toegang 19:30

Entreeprijs:
Volwassen € 8,-
Kinderen van 5 t/m 12 jaar of 65+: € 6,-

Website

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *