• Menu
  • Menu

De Pyramidenkogel, de hoogste houten uitkijktoren van de wereld

Wanneer je een bezoek brengt aan de deelstaat Karinthië, mag een uitstapje naar de Pyramidenkogel absoluut niet ontbreken. Deze toren is namelijk de hoogste houten uitkijktoren ter wereld en biedt een adembenemend uitzicht over de Wörthersee en de Karawanken.

Deze bergketen bevindt zich tussen Oostenrijk en Slovenië en is zeker de moeite waard om te bewonderen. Een bezoek aan de Pyramidenkogel is dan ook een fantastische manier om te genieten van de prachtige natuurlijke schoonheid van Karinthië.

De Pyramidenkogel

Zoals eerder vermeld, is de Pyramidenkogel de hoogste houten uitkijktoren ter wereld. Deze toren is maar liefst 100 meter hoog en staat boven op de Pyramidenkogel, een berg die ook wel bekend staat als de “Pyramide van Keutschach”. De berg zelf is 851 meter hoog, wat betekent dat je op de top van de uitkijktoren op een hoogte van 951 meter staat!

De allereerste houten uitkijktoren werd gebouwd in het jaar 1950. Deze werd echter in 1966 vervangen door een betonnen uitkijktoren. Na bijna 50 jaar dienst te hebben gedaan, werd ook deze betonnen toren vervangen. Sinds 2013 staat er een gloednieuwe uitkijktoren.

441 traptreden? Of toch maar met de lift?

Er zijn twee manieren om naar de top van de toren te gaan: met de lift of via de trap met in totaal 441 treden. Persoonlijk heb ik ervoor gekozen om met de lift naar boven te gaan en daarna de trap naar beneden te nemen.

Onderweg kom je langs drie verschillende platformen met een adembenemend uitzicht over de omgeving. Op elk platform zijn informatieborden geplaatst die uitleg geven over wat je precies ziet.

Met de glijbaan of met de zipline?

ls je langer bent dan 1 meter 30, kun je de sensatie van de langste glijbaan van Europa ervaren. Deze glijbaan begint op een hoogte van 52 meter en is maar liefst 120 meter lang. Binnen slechts 20 seconden ben je weer beneden, terwijl je onderweg snelheden van wel 25 kilometer per uur kunt bereiken! Om deze reden is de glijbaan volledig afgesloten, maar af en toe kun je wel door een kijkgat gluren om te zien hoe snel je gaat.In de zomer kun je ook kiezen voor de flying fox, een zipline van 100 meter lang die vanaf 70 meter hoogte naar beneden gaat. Controleer wel even de actuele openingstijden op de website.

Hoogtevrees? Ga dan spelen in de speeltuin bij Pyramidenkogel

Manlief is niet zo’n fan van hoogtes. Een paar jaar geleden heeft hij de Highline179 nabij Reutte geprobeerd, maar helaas was het voor hem toch echt te hoog. Daarom besloot hij deze keer samen met onze peuter bij de speeltuin in Dutch te blijven.

Extra informatie

Openingstijden

1 t/m 8 januari10 – 17Toegang tot 16.30 uur
4 t/m 28 februari10 – 17Toegang tot 16.30 uur
maart en april10 – 18Toegang tot 17.30 uur
mei9 – 19Toegang tot 18.30 uur
juni9 – 20Toegang tot 19:30 uur
juli en augustus9 – 21Toegang tot 20:30 uur
september9 – 19Toegang tot 18.30 uur
oktober10 – 18Toegang tot 17.30 uur

Entreeprijs
Volwassenen: € 15,-
Kinderen: 16-17 jaar: € 10,-
Kinderen: 6-15 jaar: € 7,50
Kinderen: 0-5 jaar: gratis

De Pyramidenkogel is gratis met de Kärnten Card

Parkeren
Parkplatz P1 Pyramidenkogel: een kleine parkeerplaats naast de toren
Parkplatz P2 Pyramidenkogel: een grotere parkeerplaats op 400 meter lopen van de toren

Website

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *