• Menu
  • Menu

Vergane glorie bij de Goldeck Panoramastraße

In het Kärnten Card boekje staan 4 adembenemende panoramaroutes die je niet mag missen tijdens je reis. Deze routes omvatten de Goldeck Panoramastraße, de Nockalmstraße, de Malta Hochalmstraße en de Villacher Alpenstraße.

De Goldeck Panoramastraße, die zich uitstrekt over een afstand van 14,5 kilometer, wordt omschreven als een panoramische route met een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Het wordt beschouwd als een van de mooiste en schilderachtige wegen van Karinthië. Als je deze omschrijving leest, dan begrijp je dat je deze panoramaroute niet mag overslaan. Na ons bezoek aan de Villacher Alpenstraße, reden wij door naar de Goldeck Panoramastraße.

Vergane glorie

Wanneer we bij het tolhuisje aankomen hoeven we geen tol te betalen. Het tolhuisje is namelijk onbemand en lijkt al geruime tijd leeg te staan.

Het eerste deel van onze route gaat door een hoog dennenbos. Onderweg maken we een stop bij een voormalig informatie-uitzichtpunt. Helaas zijn de bomen inmiddels zo hoog gegroeid dat er geen uitzicht meer is. Bovendien is het asfalt hier behoorlijk slecht, met veel gaten, scheuren en plakwerk.

Mamaaaaa! De koe likt aan de auto!

Onderweg moeten we stoppen voor een kudde overstekende koeien. Ze zijn erg geïnteresseerd in onze auto en komen er omheen staan. Eén koe begint zelfs aan de achterlamp van de auto te likken. Thijs vindt het geweldig omdat zijn favoriete dier een koe is. Toen we weg wilden rijden, zagen we dat er een koe vlak achter de auto staat. Omdat we op een helling staan geven we vol gas om te voorkomen dat we tegen de koe aanrijden.

Parkeerplaats Seetal

Later komen we aan bij de parkeerplaats “Seetal” op een hoogte van 1900 meter. Ook hier staat weer een verlaten huisje. Wanneer we onze auto parkeren en richting het restaurant lopen, dat iets hoger gelegen is, worden we begroet door een kudde koeien en paarden die aangehuppeld komen.

Vanaf de parkeerplaats heb je een adembenemend uitzicht op de majestueuze Julische en Karnische Alpen. Bovendien starten er vanaf hier diverse wandelroutes naar de top van de berg, waar een imposant kruis staat. Dit is een absolute must-see voor wandelaars en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring.

Extra informatie

Prijs
Volgens het Kärnten Card boekje moeten personenauto’s € 15,- betalen en motoren € 9,-.
Tijden ons bezoek werd er dus geen tol geheven.
Gratis gebruik van de Goldeck Panoramastraße met de Kärnten Card

Openingstijden
Begin mei – eind oktober
Website

Weet jij waarom deze panoramaroute zo vervallen is? Laat dan even een reactie achter!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *