• Menu
  • Menu

Almrausch bergspeeltuin op de Gartnerkofel in Nassfeld

Na ons tweede bezoek aan de zomerrodelbaan Pendolino rijden we richting de Nassfeldpas en parkeren we onze auto bij de Gartnerkofel Sesselbahn. Op een plattegrond bij het dalstation van de Millennium Express hebben we gezien dat er bij de Gartnerkofel een mooie speeltuin was en die willen we graag bezoeken. Vanaf het dalstation op 1412 meter brengt een stoeltjeslift ons in ongeveer 6 minuten naar het bergstation op 1888 meter. Het uitzicht vanaf de lift was adembenemend.

Naast het bergstation bevindt zich uitkijkplatform “Sky Plate”. Vanaf hier kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de uitgestrekte alpenweiden en majestueuze bergen, waaronder de Montasch in Italië en de Mangart in Slovenië.

Hier vind je ook een kleine almhut genaamd Berghex, waar je kunt genieten van verfrissende drankjes, smakelijke kleine gerechten en ijs. De hut biedt een perfecte plek om even uit te rusten en te genieten van het adembenemende uitzicht op de omgeving.

Bergspeeltuin “Almrausch” en Kugelbahn

Direct naast de Almhut ligt de gloednieuwe Almrausch Kugelbahn, een prachtige knikkerbaan van wel 60 meter lang met maar liefst 10 verschillende stations. Zo kun je onder andere een labyrint, verschillende koebellen en trechters tegenkomen op de knikkerbaan. Bij het bergstation staat een bal-automaat waar je voor slechts €2,- een houten bal kunt bemachtigen om mee te spelen op de baan.

In de speeltuin zijn diverse puzzels en speeltoestellen te vinden, waaronder een wip in de vorm van een schaap of geit, schommels, een doolhof en een kabelbaan. Daarnaast is er ook een fotopoint aanwezig in de speeltuin.

Wandelgebied

In dit gebied zijn er verschillende wandelingen die je kunt maken, waaronder een wandeling naar de top van de Gartnerkofel (2.195 meter). Als je op zoek bent naar meer avontuur, dan kun je ook starten met de Däumling klettersteigtocht vanaf dit punt.

Extra informatie

Openingstijden

  • Van 09:00-16:00 van eind mei tot en met begin/half oktober
  • in het hoogseizoen van 09:00 tot 17:00 uur
  • niet geopend bij slecht weer, onweer of dichte mist

Kijk voor de actuele openingstijden op de website

Prijzen

Volwassene retour € 16,- / enkel € 13,-
Kinderen retour € 8,- / enkel € 6,50

Van Gästehaus Pernull kregen wij gratis de Nassfeld Holiday +CARD, met deze pas konden wij gratis gebruik maken van de Gartnerkofel Sesselbahn.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *