• Menu
  • Menu

Nassfeldpas – Passo di Pramollo

De Nassfeldpas (Italiaans: Passo di Parmollo) is een bergpas van 1.530 meter hoogte. Die Hermagor in Oostenrijk verbindt met Pontebba in Italië. Deze pas heeft een rijke geschiedenis, aangezien het al eeuwenlang een belangrijke handelsroute is geweest. Tijdens de middeleeuwen was de Nassfeldpas een belangrijke verbinding tussen het hertogdom Karinthië en de Republiek Venetië.

Vandaag de dag is de pas een populaire toeristische attractie, vanwege de prachtige natuur en het adembenemende uitzicht op de Alpen. Er zijn tal van activiteiten te doen in de omgeving, zoals wandelen, fietsen, skiën en snowboarden.

Wij rijden de bergpas (SP110) vanaf de Italiaanse kant richting Oostenrijk. De weg die leidt naar de Oostenrijkse grens is 13,4 kilometer lang en in vergelijking met de Oostenrijkse kant, een stuk smaller en hobbeliger. Zodra we de grens passeren, verandert de naam van de weg naar B90 en is het nog 11,6 kilometer naar Tröpolach. Het is goed om te weten dat de maximale helling van de pas 14% is.

De Pas is misschien niet zo indrukwekkend als bijvoorbeeld de Nockalmstraße of de Großglockner Hochalpenstraße. Maar het is zeker een leuke alternatieve route als het verkeer richting Tarvisio weer eens vaststaat. Op de grensovergang vind je een gezellige pizzeria en een aantal comfortabele hotels waar je kunt overnachten.

Meer informatie over het gebied Nassfeld? Klik hier!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *