• Menu
  • Menu

Rodelen en wandelen in Nassfeld op de Oostenrijkse-Italiaanse grens

Op een prachtige ochtend in juni rijden we in slechts 15 minuten vanaf ons appartement in Hermagor naar het dalstation van de Millennium-Express in Tröpolach. Thijs kijkt hier echt al weken enorm naar uit! In 2021 hebben we de kabelbaan genomen naar de top van Monte Baldo en hij vond het zo geweldig dat we dit jaar meer tijd wilden doorbrengen in de bergen.

Millennium-Express

De Millennium-Express is een kabelbaan die je in slechts 15 minuten van het dalstation op 614 meter hoogte naar het bergstation op 1585 meter hoogte brengt. Met een lengte van 5 kilometer biedt deze kabelbaan een prachtig uitzicht op de prachtige omgeving.

De bergliften van Nassfeld zijn bekroond als “Beste zomer-bergliften van Oostenrijk”.

Nassfeld.at

Aqua trail Bergwasser

Wanneer we uitstappen bij het bergstation, besluiten we om de 1,5 km lange aqua trail te wandelen. Tijdens deze wandeling steek je de Oostenrijks-Italiaanse grens over en kom je langs verschillende (water)speeltoestellen, waterfonteinen, trampolines en talloze andere speelvoorzieningen. Terwijl Thijs zich uitleeft in de verschillende speeltuinen, genieten wij van het prachtige uitzicht.

Na een wandeling van ongeveer 2 uur komen we weer aan bij het bergstation. Het pad is geschikt voor kinderwagens.

Kofelalm Madritsche

Van een lange wandeling krijg je natuurlijk honger! Naast het bergstation kun je bij restaurant Kofelalm heerlijk schnitzels eten. Als je aan de rand van het terras een plekje zoek, kun je tijdens het eten genieten van een mooi uitzicht.

Zomerrodelbaan Pendolino 

Na het eten begint het plotseling te regenen, waardoor we helaas niet met de rodelbaan naar beneden kunnen. Gelukkig verblijven we nog 2 weken in Karinthië en besluiten we om later nog 2 keer de berg op te haan om te rodelen.

De rodelbaan is met een lengte van bijna 2 kilometer de langste rodelbaan van Karinthië. Door de scherpe bochten en lange rechte stukken kan je snelheden van wel 40 kilometer per uur behalen. Je start bij het bergstation Millennium Express in Madritsche en eindigt bij het middenstation Tressdorfer Alm, waarbij je een hoogteverschil van ongeveer 400 meter overbrugt.

Tijdens de rit wordt er ook een foto gemaakt, die je voor € 6,- kunt kopen bij de kiosk bij het middenstation. Na aankoop kun je de foto’s ook online downloaden.

Kinderen vanaf 7 jaar mogen alleen rijden.

Extra informatie

Openingstijden

  • Van 09:00-16:30 van half juni tot en met half/eind september
  • in het hoogseizoen van 09:00 tot 17:15 uur
    Kijk voor de actuele openingstijden op de website

Prijzen

Volwassene retour € 20,- / enkel € 15,-
Kinderen retour € 10,- / enkel € 7,50

Prijzen zomerrodelbaan
Volwassene 1 rit € 11,- / 3 ritten € 30,50 / 5 ritten € 45,-
Kinderen 1 rit € 9,- / 3 ritten € 25,50/ 5 ritten € 37,50

Van Gästehaus Pernull kregen wij gratis de Nassfeld Holiday +CARD, met deze pas konden wij gratis gebruik maken van de Millennium-Express in Tröpolach.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *