• Menu
  • Menu

Rodelen in Mieders – langs de Brennerpas

In oktober 2022 moesten wij voor een weekend naar Italië om een bestelling op te halen. Om de terugreis op te breken besloten we een tussenstop te maken bij de zomerrodelbaan van Mieders. We parkeerden onze auto op de parkeerplaats bij de Serlesbahnen en namen daar de gondel naar het bergstation op 1606 meter hoogte.

Waterspeeltuin

Eenmaal boven aangekomen, lopen we richting de waterspeeltuin die rondom de nieuwe stuwmeren van de Serles is gebouwd. Thijs is ontzettend enthousiast en geniet van het spelen met water in de waterbaan, waar verschillende sluizensystemen zijn geïnstalleerd. Samen gaan we op een vlot om naar de andere kant van het meer te komen en natuurlijk mag een bezoek aan de speeltuin niet ontbreken.

Vanaf het bergstation Koppeneck kun je ook een prachtige wandeling maken om de Serlesmeren naar panoramaplatform Koppeneck. Vanaf het platform heb je een prachtig panoramauitzicht op het omringende berglandschap, de wandeling duurt ongeveer een half uur.

Serlestrein

Bij de waterspeeltuin vertrekt ook het boemeltreintje naar het Maria Waldrastklooster, het hoogstgelegen klooster van Europa, Het klooster bevindt zich op de grens van het Stubai- en het Wipptal en staat bekend als een rustplaats voor herders. Deze plek kreeg dan ook de naam “Waldrast”. Maria Waldrast heeft een rijke geschiedenis. Volgens de legende ontdekten twee jonge herders in 1407 een afbeelding van Maria in een boomstam. Op deze plek werd vervolgens een kapel gebouwd, die later werd vervangen door een kerk. De eerste bedevaart naar deze plek vond plaats in 1429, waarbij de Maria-afbeelding terug naar de berg werd gebracht. In 1621 werd begonnen met de bouw van het Serviten-klooster. Het klooster is in de loop der jaren twee keer verlaten geweest, maar in 1945 keerden de paters samen met de Maria-afbeelding terug. Tot op de dag van vandaag wordt het klooster bewoond door geestelijken.

Alpine Slide Sommerrodelbahn

De Alpen Slide is een zomerrodelbaan en staat bekend als de steilste in de Alpen. Tijdens de afdaling kun je een indrukwekkende snelheid van 42 kilometer per uur bereiken. Je zult maar liefst 640 hoogtemeters overwinnen en door wel 40 bochten gaan. Een ritje over de 2,8 kilometerlange Alpen Slide duurt slechts ongeveer vier minuten.

Aanvullende informatie

Prijzen 2023

EnkelRetourRodelbaan
Volwassenen€ 14,-€ 21,-€ 12,50
16-17 jaar€ 11,50€ 17,-€ 10,50
12-15 jaar€ 10,50€ 14,-€ 10,-
6-11 jaargratis€ 9,-€ 9,-
Als je een retourtje koopt, heb je de keuze om met de gondel of de rodelbaan naar beneden te gaan. Het is niet nodig om apart een kaartje voor de rodelbaan te kopen.

Openingstijden

Van eind mei tot eind oktober is deze gondel dagelijks geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Laatste dalrit is om 16:30

Trein naar Maria Waldrastklooster

De trein naar het Maria Waldrastklooster rijdt dagelijks, ongeacht het weer, van half mei tot 30 september. In oktober rijdt de trein alleen in het weekend.

Prijs 2023
Heen en terug: volwassenen € 12,00 – kinderen € 8,00
Enkele reis: volwassenen € 9,00 – kinderen € 6,00

Website

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *