• Menu
  • Menu

Rodelen in Oberammergau op de Duits-Oostenrijkse grens

Om onze reis naar Italië te onderbreken, verblijven we vaak in de omgeving van Reutte. De afgelopen jaren hebben we voornamelijk gekozen voor de Ammerwald Alm, die wordt gerund door de Nederlandse Esther en haar Italiaanse man Alessandro.

Omdat we vroeg zijn vertrokken, komen we al vroeg aan bij de Ammerwald Alm. Daarom besluiten we om naar de langste weerbestendige rodelbaan ter wereld met een magneetsysteem te gaan, genaamd de Alpine Coaster in Oberammerwald. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats, gaan we naar het loket om een combikaart te kopen voor de Kolbensesselbahn en de Alpine Coaster.

Kolbensesselbahn

Om bij het beginpunt van de Alpine Coaster op een hoogte van 1.258 meter te komen, maken we gebruik van de tweepersoons stoeltjeslift. Je kunt er ook voor kiezen om naar boven te wandelen, deze wandeling duurt iets meer dan 1,5 uur.

Bergspeeltuin

Na het bereiken van de top, gaan we eerst naar de bergspeeltuin bij de Kolbensattelhütte. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het Ammertal. In de speeltuin zijn er diverse klimtoestellen en een 25 meter lange glijbaan.

Achter de speeltuin is er ook een kogelbaan te vinden, houten ballen kun je voor € 2,- kopen bij het ticketloket naast de Alpine Coaster.

Alpine Coaster

Wanneer Thijs uitgespeeld is (eigenlijk meer wanneer wij geen zin meer hebben) gaan we in de rij staan voor de rodenbaan (de gemiddelde wachttijd in de zomer is al snel 30-45 minuten). Tijdens de rit kun je wel snelheden behalen van 40 km per uur. De baan is 2600 meter lang, bevat 73 bochten en heeft 400 meter hoogteverschil. De rodelbaan is bijzonder beveiligd door een modern magneetremsysteem, zodat ritten bij regenachtig en druilerig weer geen probleem zijn.

Tijdens de rit wordt er ook een foto gemaakt, die je kunt kopen voor € 8,- bij de kiosk. Na aankoop kun je de foto’s ook online downloaden.

Kinderen mogen de Alpine Coaster pas gebruiken vanaf 3 jaar. Kinderen vanaf 8 jaar en 1,40 m lang mogen alleen op de Alpine Coaster rijden.

Let op! Grote rugzakken kunnen niet mee naar beneden op de rodelbaan. Deze worden opgehangen aan een stoeltjeslift en kunnen beneden weer worden opgehaald.

Aanvullende informatie

Prijzen 2023 stoeltjeslift

 Volwassenen
(vanaf 16 jaar)
Kinderen
(8 tot 15 jaar)
Kinderen
(3 tot 7 jaar)
beklimming & afdaling€ 15,-€ 11,-€ 5,-
berg rit of afdaling€ 10,-€ 7,50€ 2,50

Prijzen 2023 combiticket stoeltjeslift en Alpine Coaster

 Volwassenen
(vanaf 16 jaar)
Kinderen
(8 tot 15 jaar)
Kinderen
(3 tot 7 jaar)
1 kaartje / 1 rit€ 15,50€ 12,-€ 6,-
1 kaartje / 3 ritten (per persoon)€ 45,-€ 34,50€ 16,50
1 kaartje / 10 ritten (per persoon) € 145,-€ 110,-€ 50,-

Kijk voor de actuele openingstijden op de website

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *