• Menu
  • Menu

Tolbadge Italië (+Frankrijk, Spanje en Portugal)

In 2020 hebben wij voor het eerst gebruik gemaakt van een tolbadge en wat een uitkomst is dat! Geen gedoe meer met contant geld of een creditcard, maar gewoon lekker doorrijden bij een tolpoort. We hadden de tolbadge gekocht voor onze vakantie in 2019. Eenmaal in Italië bleek de tolbadge niet te werken. Na de vakantie hebben we contact opgenomen met de ANWB en zij hebben de tolbadge kosteloos vervangen.

Deze tolbadge hebben wij gekocht bij de ANWB in Nederland voor een bedrag van € 21,95. Voor niet-leden van de ANWB is de prijs iets hoger, namelijk € 23,95. Het is belangrijk om te weten dat er ook een tolbadge beschikbaar is voor alleen Frankrijk, Spanje en Portugal. Deze tolbadge is iets goedkoper en kost € 17,95 voor leden en € 19,95 voor niet-leden.

Voor de aanvraag heb je nodig:

  • Legitimatiebewijs
  • Kentekennummer
  • Geldige bankpas (IBAN- en BIC banknummer)
  • Geldig e-mailadres
  • Eventueel je ANWB-lidmaatschapspas

Gebruik

Het gebruik van de tolbadge is zeer eenvoudig. Je plakt de badge simpelweg achter de achteruitkijkspiegel in het midden van je voorruit. Als je auto een voorruitverwarming of zonwerend glas heeft, kun je de badge het beste plakken in het gebied rondom de achteruitkijkspiegel met zwarte stippeltjes. Dit deel van de voorruit is namelijk niet verwarmd of thermisch, waardoor het signaal goed bereikt kan worden.De batterij van de tolbadge gaat ongeveer 7 jaar mee. Als de batterij leeg is, kun je deze kosteloos omruilen bij de ANWB of via je online klantenaccount.

De tolbadge voor Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal

Kosten & betalen

De kosten voor het gebruik van de tolbadge bedragen €3 per maand per land waarin je de badge gebruikt, naast de toltarieven die gelden voor jouw traject. Als je ervoor kiest om een e-factuur te ontvangen, krijg je een korting van €0,50 per factuur. Als je de tolbadge gedurende twee jaar niet gebruikt, worden er administratiekosten van €10,- in rekening gebracht.

De tolbadge is gekoppeld aan je bankrekeningnummer en kenteken. De factuur gaat over de voorlopende maand(en) en wordt halverwege de daarop volgende maand automatisch van je bankrekening afgeschreven. Wanneer je geen gebruik maakt van de tolwegen worden er ook geen kosten afgeschreven.

Factuur september 2021

Maximale snelheid

De maximale snelheid, waarmee je door de tolpoort mag verschilt per land:

  • Frankrijk: 30 km/h.
  • Spanje: 30 km/h.
  • Portugal: 40-60 km/h.
  • Italië: 30 km/h.

Parkeren

Met de tolbadge heb je toegang tot een groot aantal parkeerplaatsen in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. Wij hebben de tolbadge gebruikt om te parkeren in Verona, Bolzano en Bergamo en achteraf kregen we een aparte factuur voor de parkeerkosten.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *