• Menu
  • Menu

De Höllentalklamm in Beieren

Tijdens ons verblijf in Reutte, Oostenrijk hebben we een bezoek gebracht aan de Höllentalklamm, gelegen nabij Garmisch-Partenkirchen, net over de grens in Duitsland.

Vanaf de parkeerplaats in Grainau loop je in de richting van “Kapelle Hammersbach”, waar de wandelroute naar de Höllentalklamm begint. De Höllentalklamm is een spectaculaire kloof in de Beierse Alpen van Duitsland. Via het bos loop je in ongeveer 1-1,5 uur naar de toegangshut “Höllentaleingangshütte” op 1045 meter hoogte. Tijdens deze route stijg je ongeveer 300 meter.

Bij de ingang van de Höllentalhütte worden heerlijke en eenvoudige gerechten geserveerd, evenals zelfgemaakt gebak dat niet te missen is.

De Höllentalklamm is het einde van het Höllental, gelegen tussen Blassenkamm en Waxensteinkamm in het Zugspitze-massief. De kloof is ongeveer 1 kilometer lang en goed toegankelijk via verschillende aangelegde paden, loopbruggen, bruggen en tunnels. Tijdens een wandeling door de kloof bereik je een hoogte van 1193 meter en duurt het ongeveer 45 minuten. In juni 2018 hebben wij de kloof bezocht en genoten van de prachtige sneeuw- en ijsformaties. Zelfs toen ik 20 weken zwanger was, vond ik de wandeling goed te doen.

Aan het einde van de kloof wordt de omgeving weer breder en na een half uur lopen bereik je de Höllentalangerhütte (1387 meter). Vanaf deze plek heb je een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen, waaronder de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. Als je niet verder wilt lopen, kun je hier terugkeren en dezelfde weg teruglopen.

Entreeprijs: Volwassenen € 5,- kinderen 7 – 17 jaar € 2,-
Openingstijden: Geopend van eind mei/begin juni tot eind oktober
Parkeren: Google maps: Wanderparkplatz P2 (Hammersbach in Grainau) halve dag € 5,- / hele dag € 8,-
Buggy toegankelijk: Nee, naast buggy’s zijn andere grote voorwerpen zoals fietsen verboden om mee te nemen.

Lees meer

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *