• Menu
  • Menu

Fietstour door Rome met Nederlandse gids

Onder leiding van Judith Verberne van Rome Gids rondleidingen, maken wij een 3 uur durende fietstocht van ongeveer 15 kilometer door de prachtige stad Rome. Tijdens deze tour ontdekken we de verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden van de stad op een actieve en leuke manier. Met de fiets kunnen we gemakkelijk door de smalle straatjes en langs de drukke pleinen manoeuvreren, terwijl we genieten van een prachtige uitzicht.

Wie is Judith?

Judith Verberne is een uiterst ervaren Nederlandse gids en historicus die ons alles kan vertellen over de rijke geschiedenis en cultuur van Rome. Met bijna 30 jaar ervaring als inwoner van deze prachtige stad, kent Judith de stad als geen ander. Haar kennis van Rome is uitgebreid en ze weet de mooiste plekjes en geheime pareltjes van de stad te vinden.

Panoramische fietstour

Tijdens onze fietstour komen we langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Rome. We hebben om 09:30 afgesproken bij de scooter en fietsverhuur Bici & Baci, op loopafstand van het Colosseum. Nadat we onze elektrische fietsen hebben opgehaald, fietsen we langs het Colosseum en vervolgen we onze weg naar de Palatijnheuvel, het Circus Maximus en de Thermen van Caracalla.

Aventijnheuvel

Na ons bezoek aan de thermen fietsen we verder richting de Aventijnheuvel, waar mogelijk het meest beroemde sleutelgat ter wereld te vinden is. Dit is namelijk het sleutelgat van de groene deur van het hoofdkwartier van de Orde van Malta. Het is een bijzondere ervaring, want je waant je in maar liefst drie landen. Aan de buitenkant van het sleutelgat sta je op Italiaans grondgebied, maar als je door de opening heen kijkt, zie je de prachtige tuin van de Maltezer Ridders – officieel grondgebied van Malta. En als je verder kijkt, zie je aan het einde van de bogengalerij de koepel van de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Als je ernaartoe gaat, moet je er rekening mee houden dat er mogelijk een lange wachtrij is.

Trastevere en koffiepauze

Na een blik door het sleutelgat vervolgen wij onze fietstocht naar de Sinaasappeltuin, waar we kunnen genieten van een adembenemend uitzicht over Rome.

Na een korte stop bij de Mond van de Waarheid fietsen we verder naar het Tibereiland en Trastevere, waar we een pauze nemen om van een kopje koffie te genieten.

Gianicolo heuvel en het Vaticaan

Onze fietstocht vervolgt zich naar de Gianicolo heuvel, waar we stoppen bij enkele van de meest iconische bezienswaardigheden, zoals de Acqua Paola, het Kanon en het Garibaldi monument. Vanaf hier hebben we ook een adembenemend uitzicht over de stad.

Vervolgens fietsen we verder naar beneden richting de Sint Pietersbasiliek en het prachtige Sint Pietersplein. Onze laatste stop van de dag is bij de Engelenburcht. De tour is ten einde gekomen en we fietsen terug naar het startpunt via Campo de’ Fiori, de schildpaddenfontein en het Piazza Navona.

Echt een aanrader!

Als je op zoek bent naar een gids die je mee kan nemen op een boeiende ontdekkingsreis door de eeuwenoude geschiedenis van Rome, dan is Judith de ideale keuze. Met haar uitgebreide kennis en passie voor de stad zal ze je betoveren met verhalen over de glorieuze dagen van het Romeinse Rijk en je meenemen naar enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, architectuur, geschiedenis of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring, Judith zal je begeleiden op een onvergetelijke reis door het hart van de Eeuwige Stad.

Website Rome Gids rondleidingen

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *