• Menu
  • Menu

Hop on Hop off-bus door Rome

In mijn blog “Wat te doen tijdens een eerste bezoek aan Rome?” heb ik al eerder beschreven dat we tijdens ons eerste bezoek aan Rome een Hop On Hop Off-bus hebben genomen om de stad te verkennen. Maar deze keer hebben we opnieuw besloten om een tour met deze bus te doen. We hebben een dagticket geboekt bij Gray Line I Love Rome via Get Your Guide. Deze organisatie biedt als één van de weinigen ook een Nederlandse audioguide aan, wat voor ons erg handig was.

Route

De roze bussen vertrekken regelmatig, ongeveer elke 15 tot 20 minuten, en volgen een vaste route door het centrum van Rome. De volledige ronde duurt ongeveer 1,5 uur en brengt je langs de meest bekende bezienswaardigheden van de stad:

1. Termini Station
2. Basiliek Van Santa Maria Maggiore
3. Colosseum en het Palatijn
4. Circo Massimo en de mond der waarheid
5. Piazza Venezia
6. Vaticaanstad en de Engelenburcht
7. Spaanse trappen
8. Barberini en de Trevifontein

Audiogids

De audiogids en oordopjes zijn inbegrepen en is beschikbaar in diverse talen, waaronder Chinees, Nederlands, Hindi, Italiaans, Japans, Arabisch, Koreaans, Portugees, Russisch, Engels, Frans, Duits en Spaans.

Ticketprijs

Met de Get Your Guide app kun je nu profiteren van 15% korting op de reguliere prijs van tickets. Als je een dagticket koopt, bespaar je al snel meer dan € 3,- per persoon. Naast de app kun je ook tickets kopen bij de staatverkopers of in de bus.

*Disclaimer: In dit artikel vind je affiliate link naar Get Your Guide. Als je via deze link een boeking maakt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt Hellinga op reis om te blijven groeien.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *