• Menu
  • Menu

Wat te doen tijdens een eerste bezoek aan Rome?

Hop On Hop Off

Tijdens ons eerste bezoek aan Rome hebben wij bij het Colosseum een 48-uurs kaart voor de Hop On Hop Off gekocht. Deze bussen zijn ideaal om tijdens de warme zomerdagen veel van de stad te kunnen zien. Er zijn verschillende maatschappijen waar je uit kunt kiezen, waaronder de bekende City Sightseeing Rome en Big Bus. Het maakt niet uit welke bus je kiest, want ze rijden allemaal dezelfde route door Rome.

Tijdens de rit kun je gratis gebruik maken van de audioguide. Deze audioguide is beschikbaar in verschillende talen, helaas was Nederlands nog niet beschikbaar in 2016. Tip: Neem zelf oordopjes mee, want de gratis wegwerp oordopjes kunnen soms pijnlijke oren veroorzaken.

Prijs 2023
Volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar:
24 uur € 27,- 48 uur € 31,- 72 uur € 35,-
Kinderen 5-15 jaar:
24 uur € 13,- 48 uur € 15,- 72 uur € 17,-

De tickets zijn ook online verkrijgbaar.

Colosseum, Forum Romanum & Palatijn

Ook hebben we online combitickets gekocht voor het Colosseum, Forum Romanum en de Palatijn. Hoewel deze tickets iets duurder zijn dan tickets die je ter plaatse koopt, bespaar je hiermee een ongelooflijk lange wachtrij.

Het Colosseum
Het eindpunt van onze wandeling is het Colosseum, het bekendste bouwwerk van Rome. Dit imposante amfitheater werd in het jaar 80 na Christus gebouwd en bood plaats aan meer dan 50.000 toeschouwers. Hier werden de beroemde gladiatorengevechten gehouden, maar ook andere evenementen zoals jachtpartijen, zeeslagen en toneelstukken vonden hier plaats. 

De Palatijn
Naast het Colosseum vind je de Palatijn, de middelste van de zeven heuvels van Rome. Hier ontwikkelde zich in de 9e eeuw voor Christus een woonwijk voor belangrijke Romeinen, zoals Cicero, Crassus, Augustus en Tiberius. De Palatijn is een van de oudste delen van de stad en biedt een prachtig uitzicht over het Forum Romanum. Vanaf de Palatijn heb je een prachtig uitzicht over het Forum Romanum.

Het Forum Romanum
Het Forum Romanum was ooit het kloppende hart van de Romeinen. Vandaag de dag vind je hier verschillende overblijfselen van tempels en andere ruïnes.

Prijzen
Toegangsprijs: € 24,-
EU-burger 18-25 jaar: € 6,-
Kinderen 0-17 jaar: € 1,-

Openingstijden: 09:00 – 16:30

Ook online tickets kopen? Klik hier!

Bezoek de koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Veel toeristen bezoeken het Vaticaan en de Sint-Pietersbasiliek, maar vaak vergeten ze de koepel van de basiliek. Voor slechts €8,- kun je een toegangsbewijs kopen voor de koepel. Voor een extra €2,- kun je gebruik maken van de lift, waardoor je nog maar 320 treden hoeft te beklimmen in plaats van 550 treden. Na het bezoek aan de koepel kun je gemakkelijk doorlopen naar de Sint-Pietersbasiliek, waar je gratis naar binnen kunt.

Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk te komen, omdat er hoogstwaarschijnlijk al een lange wachtrij staat. Laat dit je echter niet afschrikken, want over het algemeen gaat het best snel.

Wij hebben ook het Vaticaan museum en de Sixtijnse Kapel bezocht. Als je een echte kunst- en museumliefhebber bent, is het zeker een aanrader. Als je hier minder interesse in hebt, kun je het museum beter overslaan.

Hoop hier online tickets voor het Vaticaan museum.

Het Pantheon

Het Pantheon is een van de meest indrukwekkende Romeinse bouwwerken ter wereld en is goed bewaard gebleven door de eeuwen heen. Oorspronkelijk gebouwd als een tempel, wordt het nu gebruikt als een rooms-katholieke kerk. Het meest opvallende kenmerk van het Pantheon is het dak, met de oculus in het midden van de koepel. Ondanks dat deze opening een diameter van 9 meter heeft, wordt vaak beweerd dat het nooit regent in het gebouw vanwege een bovennatuurlijk fenomeen. Echter, tijdens hevige regenbuien is er wel degelijk sprake van regen in het Pantheon. Om overtollig water af te voeren, zijn er zelfs roosters geplaatst onder de oculus.

Vijf euro voor toeristisch bezoek aan het Pantheon
Toeristen gaan entree betalen voor het Pantheon in Rome. Er was al een tijdje sprake van, maar nu is daadwerkelijk de overeenkomst getekend tussen het ministerie van Cultuur, de katholieke kerk en de gemeente Rome. Bron: AD

Vanaf 1 juli 2023 moet er entreegeld worden betaald.

Bij restaurant Scusate Il Ritardo op Piazza della Rotonda aten wij in 2016 een pizza met uitzicht op het Pantheon. Als je de recensies leest op Google Maps dan lees je dat ze niet heel klantvriendelijk zijn. Ondanks dat ze niet heel vriendelijk zijn waren de pizza’s goed. Het restaurant is niet goedkoop maar dat weet je als je naast een highlight wat gaat eten.

Het Pantheon

De Spaanse trappen

De Spaanse trappen zijn een geweldige plek om te genieten van het uitzicht en mensen te kijken. Maar wees je ervan bewust dat het niet is toegestaan om er te eten of te drinken. Ook het uittrekken van je schoenen na een lange wandeling is verboden. Als je betrapt wordt, riskeer je een boete van maar liefst €250,-.

De Spaanse trappen

Pinsa romana

Net als in heel Italië kun je in Rome ronde pizza’s kopen, maar traditioneel wordt hier pizza geserveerd als een plaat pizza, ook wel bekend als pinsa romana. Als je op zoek bent naar een authentieke pizzabeleving tussen de lokale bevolking, dan moet je zeker een bezoek brengen aan La Cuccuma. Hier betaal je voor je pizza op basis van het gewicht, wat betekent dat de prijs per pizza kan verschillen. Naast pizza’s biedt La Cuccuma ook andere eenvoudige, maar overheerlijke gerechten zoals lasagne, risotto en verse pasta’s.

Terrazza del Pincio

Vanaf het Piazza del Popolo maken wij een wandeling naar de Terrazza del Pincio, een 19e-eeuws terras met prachtige fonteinen en een adembenemend uitzicht op het Piazza del Popolo en de Sint-Pietersbasiliek. Door de hogere ligging is dit de perfecte plek om te genieten van een schitterende zonsondergang of om te ontsnappen aan de drukte van de stad

Mr. Christmas

Ben je op zoek naar een uniek en persoonlijk souvenir? Dan ben je bij Mr Christmas aan het juiste adres! Hier kun je namelijk gepersonaliseerde kerstornamenten kopen. Wij hebben zelf een gezinsornament gekocht met het prachtige Colosseum erop afgebeeld. Dit ornament is niet alleen een mooie herinnering aan onze reis naar Rome, maar ook een bijzondere toevoeging aan onze kerstboom. De mogelijkheden zijn eindeloos bij Mr Christmas, dus je vindt gegarandeerd een ornament dat past bij jouw persoonlijke stijl en herinneringen.

Website

Camping HU Village Fabulous**** in Rome

Camping Fabulous Village is de ideale bestemming voor een vakantie waarbij je zowel van de stad als het strand wilt genieten! De camping bevindt zich namelijk op een perfecte locatie, halverwege het bruisende stadscentrum en de prachtige kust van Lazio. Of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand of juist wilt genieten van de rijke cultuur en geschiedenis van Rome, Camping Fabulous Village biedt voor ieder wat wils. Meer lezen? Klik hier!

*Disclaimer: In dit artikel vind je affiliate link naar Get Your Guide. Als je via deze link een boeking maakt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt Hellinga op reis om te blijven groeien.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *