• Menu
  • Menu

Sperlonga – een prachtige badplaats tussen Rome en Napels

Tijdens ons verblijf in Camping Village Fabulous hebben we een uitstapje gemaakt naar Sperlonga, een schitterende badplaats gelegen halverwege Rome en Napels. Deze stad staat bekend om haar witgekalkte huizen en prachtige zandstranden. Het is een doolhof van steegjes, trappen en mooie pleintjes, wat het minder geschikt maakt voor een buggy.

Parkeren

Het vinden van een parkeerplek in Sperlonga kan een uitdaging zijn. In het centrum, buiten de ZTL-zone, is het ons niet gelukt om een parkeerplaats te vinden. Gelukkig ontdekten we de Parcheggio Comunale, een openbare parkeerplaats vlakbij het strand. Toen we daar aankwamen, zagen we ook verschillende particuliere parkeerplaatsen. Uiteindelijk besloten we om onze auto te parkeren op een particuliere parkeerplaats tegenover de Parcheggio Comunale voor € 12,- per dag. Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten wandelen via een slingerweg naar Corso San Leone.

Corso San Leone

Corso San Leone is een brede promenade die leidt naar het centrum van de stad. Vanaf hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de kust en het moderne Piazza Europa plein bezoeken, waar het gemeentehuis en de Chiesa di Santa Maria Assunta in Cielo te vinden zijn. Deze moderne kerk in piramidevorm werd gebouwd in 1964, helaas konden wij de kerk niet bezoeken omdat er op dat moment een bruiloft plaatsvond.

Piazza della Repubblica

In het bruisende centrum van de stad, rondom Piazza della Repubblica, vind je een overvloed aan bars en restaurants. Wij hebben gekozen voor een heerlijke pizza bij donn’Assunta a Sperlonga, waar we neerstrijken op het gezellige terras. Hoewel de service nog wel wat verbetering kan gebruiken, zijn de pizza’s werkelijk verrukkelijk.

Corte del Monastero

Na het eten beloten we een wandeling door de stad te maken en ontdekten we op een van de vele binnenpleintjes, de Corte del Monastero, een prachtige muurschildering die een belangrijk moment uit de geschiedenis van de stad weergeeft. De muurschildering toont de inval van de Saracenen in 1524 onder leiding van Khayr-al-Din, ook wel bekend als ‘Roodbaard’ of ‘Barbarossa’. Barbarossa had het plan om Giulia Gonzaga, gravin van Fondi, te ontvoeren, maar zijn plan mislukte. Hoewel de gravin wist te ontsnappen, was Sperlonga niet veilig voor Barbarossa’s woede: ontelbare inwoners werden gedood of gevangen genomen.

Strand van Sperlonga

Aangezien het vandaag bijna 30 graden is en Thijs graag naar het strand wil, besluiten we om terug te gaan naar de parkeerplaats om ons om te kleden voor een middag op het strand. Het is goed om te weten dat de er op de stranden van Sperlonga de “Bandiera Blu” wappert, wat betekent dat het water en de stranden schoon zijn. Op het stand scoor ik bij een van strandverkopers zelfs nog een nieuw badpak.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *