• Menu
  • Menu

De wijngaarden van Cantina Sant’Andrea

Na een fantastische dag in Sperlonga kwamen we op de terugweg naar Camping Village Fabulous een reclamebord tegen van de Cantina Sant’Andrea Terracina wijngaarden. Aangezien Michel nog een wijngaard wilde bezoeken, besloten we de navigatie opnieuw in te stellen en kwamen we terecht in een schitterende wijngaard.

Cantina Sant’Andrea Terracina wijngaard

De Aprilia-wijngaard

Met de uitbreiding van ongeveer 20 hectare is de Aprilia-wijngaard, samen met de Borgo Vodice-wijngaard, het productieve hart van het bedrijf geworden. De wijngaard telt nu 5000 planten per hectare en herbergt verschillende druivensoorten zoals Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Malvasia Puntinata en Chardonnay.

De Borgo Vodice-wijngaard

De Borgo Vodice-wijngaard is een historische wijngaard van het bedrijf en heeft een oppervlakte van ongeveer 35 hectare. Hier verbouwen ze verschillende soorten wijnstokken, waaronder Circeo DOC, Trebbiano en Malvasia voor witte wijnen, en Merlot en Sangiovese voor rode wijnen.

De Terracina-wijngaard

De Terracina-wijngaard is een wijngaard van 15 hectare groot, waar de druiven met de hand worden gesnoeid en geoogst. De wijnstokken die hier worden verbouwd zijn de oudste in de regio en omvatten voornamelijk Moscato di Terracina, gevolgd door Cesanese di Terracina, Aleatico en Abbuoto of Cecubo – een wijn die al werd geproduceerd in de tijd van de oude Romeinen.

Fabriekswinkel

De wijngaard beschikt over vier winkels, waarvan wij de fabriekswinkel Borgo Vodice hebben bezocht. Deze schitterende wijnwinkel is gelegen tussen de wijnranken.

Hier kun je tevens de stortplaatsen voor de druiven aanschouwen. Cantina Sant’Andrea Terracina wordt vaak geprezen om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is geliefd bij wijnliefhebbers.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *