• Menu
  • Menu

Spoleto – heerlijk eten en slenteren

Nadat we ’s ochtends de prachtige watervallen van Marmore hebben bezocht en genoten hebben van een verfrissende duik in het zwembad, besluiten we aan het einde van de middag naar Spoleto te rijden. Spoleto staat bekend om zijn rijke historische erfgoed en de vele goed bewaarde middeleeuwse gebouwen die de stad sieren.

Met de tavelator naar het centrum van de stad

Na een half uur rijden komen we aan in Spoleto en parkeren we de auto in “Parcheggio della Posterna“. Vanaf de parkeergarage nemen we de travelator naar het historisch centrum. Deze hellende loopband brengt ons in een paar minuten naar het historisch centrum van de stad.

Duomo di Spoleto

Wij stappen uit bij halte “piazza mercate duomo” waar we als eerst de kathedraal van Santa Maria Assunta bezoeken. Deze prachtige kerk dateert uit de 12e eeuw en is een meesterwerk van Romaanse architectuur. Binnen in de kathedraal vind je een aantal prachtige fresco’s van Filippo Lippi, die hier ook ligt begraven.

Na ons bezoek aan de kathedraal besluiten we om iets te gaan eten. Onderweg passeren we Piazza del Mercato.

Zeppelin bistrot

We kiezen ervoor om naar Zeppeling bistrot te gaan, aangezien dit restaurant een goede reputatie heeft volgens een reisgids en we willen het graag uitproberen.

Deze keer kies ik voor een tagliere di prodotti tipici, een heerlijk aperitief met lokale kazen en vleeswaren, en mozzarelline fritte, gefrituurde mozzarella balletjes. Thijs gaat zoals gewoonlijk voor een klassieke pizza marinara en Michel kiest voor een kebab al piatto.

Naast het restaurant hebben we zicht op je het Teatro Romano, dat deel uitmaakt van het Museo Archeologico Nazionale. Vanaf het Piazza della Libertà heb je een mooi uitzicht op de tribunes.

Naast het Teatro Romano zien we in Spoleto nog vele andere Romeinse overblijfselen. Zoals bijvoorbeeld de Boog van Drusus. Deze werd in de eerste eeuw gebouwd ter ere van Drusus Julius Caesar, de zoon van keizer Tiberius.

Ponte delle Torri

Na het genieten van een heerlijke maaltijd, maken we gebruik van de travelator om naar “Pizza Campello/Ponte delle Torri” te gaan. Als je Spoleto opzoekt op Google, zie je vaak de Ponte delle Torri, oftewel de Brug van de Torens.

Een Romeins uitziende aquaduct dat maar liefst een afstand van tweehonderddertig meter en een hoogte van tachtig meter overbrugt. Helaas is de Ponte delle Torri beschadigd geraakt tijdens de aardbevingen in 2016 en blijft het aquaduct momenteel gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *