• Menu
  • Menu

Krabben vangen in de haven van Oudeschild

Een van Thijs’ favoriete bezigheden op Texel is het vissen op krabben in de Waddenhaven van Oudeschild.

Krabbensteiger

In de Waddenhaven van Oudeschild zijn er twee speciale steigers waar kinderen krabben kunnen vangen. Deze steigers zijn speciaal ontworpen om het voor kinderen veilig en gemakkelijk te maken om krabben te vangen. Naast de steigers zijn er ook andere activiteiten die kinderen kunnen doen, zoals het voeren van de eenden, spelen in de grote speeltuin en natuurlijk kijken naar de boten die in de haven aankomen.

Voor oudere kinderen is er ook de mogelijkheid om krabben te vissen bij de grote vissersboten in de haven in het centrum van Oudeschild.

Wat heb je nodig?

  • Een emmer
  • Een krabben visnetje met lood
  • Spekblokjes of ham

Om krabben te vangen heb je niet veel nodig. Vul een emmer met een beetje zeewater en zet deze op de steiger. Leg een paar spekblokjes of stukjes ham in het visnetje en laat het netje rustig zakken in het water. Krabben zijn dol op deze lekkernijen en zullen het direct ruiken. Binnen een paar minuten heb je beet!

De krabben zullen hun scharen in het visnetje met spekblokjes zetten. Als ze zich hebben vastgebeten in het netje, haal je het voorzichtig naar boven. Zorg ervoor dat je het netje niet te snel omhoog haalt, anders kunnen de krabben ontsnappen. Laat de krab rustig in de emmer met water zakken en geniet van de spekblokjes. Zorg ervoor dat de krab niet langer dan een half uur in de emmer blijft zitten. Na het voeren, plaats je de krab voorzichtig terug in het water.

Je kunt alle benodigdheden voor het krabben kopen in de souvenirwinkel achter eetcafé De Kombuis in Oudeschild. Kies bijvoorbeeld voor een visnetje of hengel met lood, zodat deze gemakkelijk naar de bodem zinken.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *