• Menu
  • Menu

De Gartlwaterval bij Heiligenblut

De Gartlwaterval is een prachtige plek om te bezoeken, gelegen ten zuiden van Heiligenblut. In juni 2022 gingen wij vroeg in de ochtend op pad vanuit ons appartement in Hermagor richting Heiligenblut am Großglockner. Voordat we met de Schareckgondel naar 2600 meter hoogte gingen, maakten we een tussenstop bij de Gartlwaterval.

Hoe kom je er?

Om bij de waterval te komen, neem je op de B107 de afslag naar het dorp Döllach. Vanaf daar volg je de borden “Gartlwasserfall”. Na de brug volg je de 1,5 kilometer lange weg naar de parkeerplaats (Maps: Gartlwasserfall parkplatz).

De waterval

Vanaf de parkeerplaats is het een gemakkelijke wandeling van ongeveer 15 minuten naar de 60 meter hoge waterval. De waterval heeft een eigen microklimaat en uit onderzoek is gebleken dat de kleine waterdruppels een positief effect hebben op mensen met astma.

Bij de voet van de waterval is een uitzichtplatform met verschillende bankjes waar je in alle rust kunt genieten van de waterval. Het geluid van het neerstortende water en de omringende natuur zorgen voor een ontspannen en serene sfeer. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur.

Voordat je gaat zitten, is het verstandig om even de onderkant van de bankjes of tafel te controleren. Het kan namelijk voorkomen dat er spinnenwebben of zelfs spinnen aanwezig zijn.  Thijs kwam namelijk met zijn voet in een spinnennest, brrrr. 

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *