• Menu
  • Menu

Met de Schareckgondel naar 2600m hoogte

In juni 2022 zijn we vroeg in de ochtend vertrokken vanuit ons appartement in Hermagor naar Heiligenblut am Großglockner. Hier begon onze Heiligenblut – Großglockner Hochalpenstrasse – Mallnitz ronde.

We parkeren onze auto in de gratis parkeergarage van het toeristenbureau (Tiefgarage Heiligenblut, Hof 36-55). Vanaf hier loop je in slechts enkele minuten naar het centrum van de stad.

De meest gefotografeerde kerk van Heiligenblut

Onderweg naar het centrum passeren we de beroemde bedevaartkerk van Heiligenblut, de St. Vizenz kerk. Als je Heiligenblut opzoekt op Google, zul je merken dat deze kerk bijna op alle foto’s te zien is. Het is een prachtig gebouw en een belangrijke bezienswaardigheid van de regio. Het is zeker de moeite waard om even te stoppen en deze kerk van dichtbij te bewonderen tijdens je bezoek aan Heiligenblut.

Met de Rossbach-Schareckgondel naar 2600 meter

In het centrum nemen we vanaf het dalstation op 1315 meter de Rossbachgondel naar het middelstation op 1753 meter hoogte. Vervolgens stappen we over in de Schareckgondel, die ons in slechts 8 minuten naar een hoogte van 2559 meter brengt.

Eenmaal aangekomen op de top van de Schareckberg (2600 m), worden we getrakteerd op een adembenemend uitzicht op de Großglockner en maar liefst 40 andere drieduizenders in het Nationalpark Hohe Tauern.

Het Nationaal Park Hohe Tauern is met een oppervlakte van 1856 km2 één van de grootste natuurgebieden van Europa en het grootste beschermd natuurgebied in de Alpen. Het park is gelegen in het westen van Oostenrijk en omvat een prachtig landschap van bergen, gletsjers, valleien, bossen en meren. Het park is de thuisbasis van talloze planten- en diersoorten, waaronder zeldzame en bedreigde soorten zoals de steenarend, de alpensteenbok en de lynx.

Een andere attractie van het park zijn de Krimmlerwatervallen, de hoogste watervallen van Europa. Hier stort het water van de rivier de Krimmler Ache maar liefst 380 meter naar beneden in drie indrukwekkende trappen.

Het Nationaal Park Hohe Tauern biedt een scala aan activiteiten voor bezoekers, waaronder wandelen, fietsen, bergbeklimmen, skiën en snowboarden.

Springkussen en fotopunt

Wanneer we uitstappen op de top, valt Thijs’ oog meteen op een gigantisch springkussen. Terwijl Michel en Thijs zich uitleven op het kussen, maak ik prachtige foto’s van de omgeving.

Naast het springkussen bevindt zich een fotopunt waar je een prachtige foto kunt maken van de Großglockner.

Wanneer we zijn uitgespeeld nemen we de gondel terug naar het centrum van de stad. Daar eten we een schnitzel bij Café-Restaurant Dorfstub’m. Het eten is prima, maar helaas niet geschikt voor mensen met meerdere voedselallergieën. Thijs kon bijna niets eten vanwege zijn allergie voor koemelk en ei. Gelukkig hadden we altijd een peutermaaltijd bij ons.

Souvenirs

Ben jij ook zo’n fan van souvenirs? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Kaufhäusl (adres: Hof 3). Wij hebben hier een schitterende koebel gekocht voor onze (wo)mancave.

Extra informatie

Prijs Rossbach-Schareckgondel
Volwassenen: € 25,-
7-14 jaar: € 12,50
Gratis met de Kärnten Card en National Park Kärnten Card

Website

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *