• Menu
  • Menu

De Krimmler waterval bezoeken met buggy

Jaarlijks bezoeken zo’n 400.000 toeristen de Krimmler Wasserfälle in de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland. Met zijn 380 meter zijn deze watervallen de hoogste van Europa. Het water valt in 3 fases 380 meter naar beneden, de bovenste en de onderste watervallen zijn 140 meter hoog, de middelste is 100 meter hoog.

Vanaf de parkeerplaats (P4) is het een kwartier lopen naar de voet van de waterval. Onderweg hiernaar toe kom je enkele restaurantjes en souvenirwinkels tegen. Vanaf Hanke’s café-Restaurant loop je naar beneden richting de voet van de waterval. Hier maak je de mooiste foto’s/selfies.

Via de rotsblokken kun je nog verder lopen, let op als je hier over de rotsen loopt: de waterval zorgt voor veel nevel waardoor de rotsblokken behoorlijk glad kunnen zijn. Tevens zou de nevel een helende kracht hebben en goed zijn voor het immuunsysteem, de hoge concentratie negatieve luchtionen en die zijn weer goed voor een verbetering van de luchtwegen en longfunctie.

Vanaf de voet is het een kleine anderhalf uur lopen naar de top, de gehele route is verhard waardoor het ook mogelijk is om de waterval met een buggy te bezoeken. Al vraagt het wel de nodige kracht om deze naar boven te drukken want het is om sommige plekken behoorlijk stijl. Ook zijn er zijn verschillende bankjes en uitzichtpunten.

Wij bezochten deze watervallen aan het eind van het seizoen op 21 oktober 2020 en het verraste ons hoe druk het nog was. Ook werd op deze dag het reisadvies voor het Salzburgerland door de Nederlandse overheid aangepast naar “oranje”, wat inhield dat wij na onze vakantie, als bonus, 10 dagen in thuisquarantaine moesten.

TIP: bezoek alle uitzichtpunten, je hebt vanaf elk punt weer een ander prachtig uitzicht op de watervallen.

Aanvullende informatie

Entreeprijs (2022)
Volwassenen € 8,- Kinderen 6-15 jaar € 4,-
Combiprijs: Watervallen en de Krimmler Wasserwelten Volwassenen € 13,90 Kinderen 6-15 jaar € 6,90
Parkeren: Parkeerplaats p4
WC: Parkeerplaats P4 en bij de entree
Website

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *